Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sista chansen att kvala in till BC-semifinaler

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Elegance Kronos var trea i oaksfinalen i lördags och startar även i Breeders Crown-försök i Bollnäs på fredag. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Den 5 november är det dags för Breeders Crown-semifinler på Solvalla. Sista chansen att kvala in dit kommer i Bollnäs på fredag, där bland annat två oaksfinalister laddar om.

Publicerad:

Redan i morgon avgörs Breeders Crown-försök på Axevalla och det gäller att vara bland de fyra främsta i respektive försök för att vara garanterad en plats i Breeders Crown-semifinalerna. Det samma gäller förstås i Bollnäs på fredag och där får vi bland att se två av lördagens oaksfinalister. Det är Björn Goop-tränade trean Elegance Kronos som tar chansen, liksom Claes Sjöströms Madewithlove, som galopperade bort sig i finalen av Oaks.

I klassen för treåriga hingstar och valacker finns inga kriteriefinalister med, utan det är färske vinnaren från ”Sikta Mot Stjärnorna”, Fredrik Wallin-tränade Immortal Doc, som tjänat klart mest hittills.

Fyraåringarna då? Jo, i killarnas kategori hittar vi startande som E3-vinnaren Following, Heartbeat Thunder och Working Class Hero. Bland stona är det Timo Nurmos-tränade duon Bonneville W.I. och Jennifer Sisu som sticker ut mest. Den sistnämnda har tjänat nästan tre miljoner kronor i år tack vare andraplatser i såväl Stochampionatet som Derbystoet.

De preliminära startlistorna finns att ta del av här, spårlottningen sker senare i eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.