Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Umeåseger efter dramatik

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Selmer I.H. med Mika Forss, Samu Sundqvist och skötaren Anna Eidegren Beijar. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det såg länge ut att bli favoritseger för Perfect Spirit i BC-finalen för fyraåringar – men då dök Umeåhästen Selmer I.H. upp och vann på uppförstorat målfoto!

Publicerad:

Örjan Kihlström hade inga problem att blixtra till spets med Daniel Redéns Perfect Spirit. Väl där fick han Derbyvinnaren Who's Who utvändigt om sig samtidigt som Mika Forss hamnade i tredje par utvändigt bakom Ingemar Hultqvist-tränade Selmer I.H. Första varvet gick efter snabba 1.11,1 och Who's Who var en slagen häst redan i slutsvängen. Trots det tuffa tempot över full distans såg Perfect Spirit ut att hålla undan, men i allra sista steget fick Selmer I.H. (e. Love You) nosen först.
– Jag är nöjd med andraplatsen också, men hoppas att vi vinner, sade Mika Forss till TV4, för att kort senare få veta i högtalaren att det verkligen blev BC-seger.

Och detta på 1.11,5a/2140 meter.
– Perfect Spirit blev lite väl vass där framme och därför räckte det inte riktigt hela vägen, kommenterade Örjan Kihlström.

Mika Forss höll den här segern som en av sina absolut största hittills.
– Jag tycker kanske fortfarande att vinsten i Harper Hanovers lopp med Millstone's Eager (2008) är nummer ett, men den här tillhör de allra största. Man har siktat på enbart Breeders Crown hela året och det är inte det lättaste att göra det. Därför känns det extra roligt att det lyckades.

Väldigt stolt och nöjd var även Samu Sundqvist, som är privattränare åt Ingemar Hultqvist.
– Han var ju inte anmäld till Derbyt eller någon av de andra stora årgångsloppen i år, så vi har helt och hållet siktat på Breeders Crown. Nu vann vi och det känns förstås bra. Det här är en häst som verkligen gillar att jobba och som aldrig har en dålig dag på jobbet. Han saknar kanske fortfarande den där rätta snabbheten, men är desto starkare, sade Samu.
Enda lilla smolket i glädjebägaren var att Selmer I.H. ”bara” fick 800.000 kronor för sin seger eftersom han inte var anmäld till premiechansen.


Tredjeplatsen i loppet knep Ulf Ohlsson med Frode Hamre-tränade Vainqueur R.P från femte par utvändigt. Däremot slutade tyvärr Who's Who näst sist av de felfria hästarna.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS