Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Vi får kopiera upplägget från Stosprintern”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Grande Diva Sisu efter segern i Stosprintern 2020. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I somras spurtade Grande Diva Sisu till seger i Stosprintern trots bakspår på kort distans. Det pratar gärna tränaren Per Nordström om när han på nytt startar i andra ledet när pengarna ska fördelas.
– Jag har inget emot bakspår, speciellt inte bakom en häst som Grande Diva Sisu, säger Per Nordström.

Publicerad:

• Är hon bäst i ryggar helt enkelt?
– Nja. I uttagningsloppet senast sprang hon nytt rekord, 1.12,4 full väg. Wallins häst (Orlando) var riktigt bra helt enkelt. Vi fick dessutom lägga en speed från start för att hålla ledningen och sedan laddade Björn på 1100 kvar också. Då fick vi köra lite till. Hästen gjorde ett riktigt bra lopp.

• Hur ser du på söndagens uppgift?
– Spännande, spännande, spännande. Allt verkar bra med henne och vi vet att hon tål lite tätare starter. Hon var inte toppad i försöket och vi borde ha fördel mot Redéns hästar som fått resa lite två gånger. Jag är förhoppningsfull även om det är mycket som ska stämma.

Jägersroränaren berättar att hästen kommer att tävla med samma utrustning som senast med undantaget att det nu blir helstängt huvudlag. Får han som han vill sitter inte Diana Zet i ledningen.

– Jag hoppas att ”Bergharns” svarar upp. Vi får kopiera upplägget från Stosprintern – komma ner i banan och gå till slut.

Grande Diva Sisu har inte varit sämre än trea på sju raka starter och i år har hon sprungit in 1 474 000 kronor på åtta starter. Totalt har det blivit fyra segrar och 2 272 000 miljoner inkört på karriärens 20 starter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.