Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Viktigt att göra det tidigt"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Diana Zet vid segern i Derbystoet i söndags. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Efterspelet i Derbystoet blev dramatiskt för Diana Zet och kretsen kring hästen. Kort efter målgång trampade hon sig illa – nu lämnar Daniel Redén en rapport med ett par dagars distans.

Publicerad:

Diana Zet (e. Hard Livin) tog hem trippeln Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Derbystoet under året. Något som bara Viola Silas och Fama Currit lyckats med tidigare. I samband med söndagens seger i Derbystoet trampade sig dock stoet illa – och segerglädjen byttes ut till oro.

– Hon är hemma och skrittar för hand nu i varje fall. Vi fick kontakt med en bra kirurg på vägen hem från Malmö och vi stannade där för att sy hästen. Det var ett väldigt djupt tramp i karleden och det hade kunnat bli så att senor skadades. Det var viktigt att kunna sy hästen tidigt, säger Daniel Redén.

• Hur ser prognosen ut?
– Det är svårt att säga någonting än, men efter omständigheterna ser det bra ut. Den här typen av skador brukar läka ihop bra under första veckan. Vi hoppas att det gör det.

• Hur upplevde du situationen när hon gjorde illa sig?
– Det måste ha hänt precis efter mål. Det var märkligt hela grejen. Hästen har i stort sett aldrig galopperat och hon visste väl inte riktigt var hon skulle sätta benen. I värmningen kände jag att hon inte var lika uppåt som i uttagningarna. Hon var lite loj och oinspirerad och hon var ordentligt brunstig innan loppet. Örjan kunde inte köra på henne den sista biten, men vilken otrolig inställning hästen visade upp. Jag hoppades att hon skulle få vinna igen. Hon har gjort det fantastiskt bra, har ett ”basic name” och är så jäkla bra och vet exakt när det gäller.

• Vad tänker du kring framtiden?
– Jag hoppas verkligen inte att hon någon meter efter segern i Derbystoet ska ha trampat sig så illa att hennes karriär inte kan fortlöpa. Det är en otrolig utvecklingskurva på henne. Jag tror att vi inte sett närheten av botten på henne än. Hon är väldigt flegmatisk och gör inte mer än vad hon behöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.