Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Återbud i Elitkampen – han ersätter

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Josveis ersätter Välähdys i Elitkampen. Kretsen kring den senare har valt att tacka nej till loppet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Det blir ingen start i Elitkampen för finske Välähdys. Solvalla har gjort klart med en ersättare – en trippelmiljonär från Finland.

Publicerad:

Sex hästar tillsätts i Elitkampen genom inbjudningar från Solvalla. På torsdagen stod det klart att kretsen till redan inbjudna Välähdys valt att lämna återbud, i stället får landsmannen Josveis chansen. Den elvaårige valacken har vunnit 34 av karriärens 105 starter och sprungit in 310.023 euro.

 – Det känns spännande att få vara med i Elitkampen igen. Vi har varit tvåa i Elitkampen två gånger med Josveis och Jokivarren Kunkku. Josveis hade mer starter före Elitkampen ifjol, men han har fortsatt utvecklas hela tiden. Han vann på ett bra sätt i Vermo och vi har ännu en vecka att jobba med honom. Jag tror att Josveis presterar bra. Han åker till Solvalla med skötaren Linda Marttinen och vi följer loppet hemma. Det blir nervöst, säger tränaren Antti Ojanperä till Elitloppets hemsida.

Josveis var med i Elitkampen 2019 och slutade då tvåa bakom Tangen Haap.

FAKTA

Inbjudna till Elitkampen

  • Tangen Haap – Björn Karlsson
  • Lome Brage – Anders Lundström Wolden
  • Josveis – Antti Ojanperä
  • Odd Herakles – Lars O. Romtveit
  • Vixus – Katja Melkko
  • Pydin – Niclas Torstemo
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS