Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trio klar för Elitkampen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Stjärnblomster har bjudits in till Elitkampen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tio hästar får chansen i Elitkampen. På onsdagen presenterade Anders Malmrot en trio – en häst från Sverige, en från Finland och en från Norge.

Publicerad:

Hästarna till Elitkampen presenterades i veckans avsnitt av Solvalla Podcast. Banans sportchef Anders Malmrot meddelade att Odd Paulsens Odd Herakles är klar för loppet där han jagar tredje raka segern.

– Han behöver ingen närmare presentation. Han har vunnit Elitkampen de två senaste åren och är ett fantastiskt kallblod. Han rapporteras träna bra efter strykning, sade Anders Malmrot.

Inbjuden till Elitkampen är även Ossi Nurminens Stallone.

– Han är en mycket trevlig fux som visade upp sig på Vermo under Finlandia-Ajo-helgen. Han var strålande bra som tvåa den gången och är en topphäst. Det är mycket trevligt att han vill komma till Elitkampen.

Den tredje hästen att bjudas in är Jan-Olov Perssons Stjärnblomster som ståtar med tio raka segrar.

– Ett fantastiskt sto. Hon är så elegant i det hon gör. Hon behöver inte heller någon närmare presentation och får hon sitt lopp i ryggar får de andra se upp, sade Anders Malmrot.

Vinnaren i Elitkampen belönas med en miljon kronor. Anders Malmrot förklarade också gången för hur startfältet i Elitkampen utformar sig.

– Inbjudningarna till Elitkampen är inga wild cards utan rena inbjudningar. Vi vill ha med de bästa hästarna från respektive land och vi vill säkerställa kvaliteten. Loppet har plats för tio ekipage och sex av dessa bjuder jag in. Två från Finland, två från Sverige och två från Norge. Sedan kommer ytterligare fyra hästar med på startpoäng, sade Anders Malmrot.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.