Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anders Malmrot har bjudit in tre nya hästar till Elitloppet

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Aetos Kronos, Don Fanucci Zet och Vivid Wise As bjöds in till Elitloppet under söndagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

Årets andra, tredje och fjärde biljett till Elitloppet har delats ut. Här är hästarna som kommer till Solvalla.

Publicerad:

Solvallas sportchef Anders Malmrot var på hugget under söndagen. Sedan tidigare var Ecurie D. inbjuden till Elitloppet efter sin seger i Dartster F:s lopp – nu presenterade Malmrot tre nya inbjudningar.

Först ut var biljetten till Daniel Redén och Don Fanucci Zet.

– Han är en fantastisk häst som vann Sprintermästaren ifjol och jag har hela tiden tyckt att han varit väldigt spännande. Han har en härlig utvecklingskurva och jag vill ge Daniel biljetten redan nu, sade Anders Malmrot till Kanal 75.

Daniel Redén om att bli inbjuden till Elitloppet:

– Det är alltid kul att få en sådan här biljett. Han är en otroligt spännande häst och varken jag eller Örjan (Kihlström reds. anm.) vet hur bra han är än. I Bollnäs var det ett helt annat tryck i honom och jag vet att han behöver minst tre lopp för att vara på topp. Om allt går vägen kommer han att vara en av de som står där på startlinjen. Och han gillar två heat också. Nu kan vi i lugn och ro hitta lopp som passar på vägen fram, sade Daniel Redén till Kanal 75.

Biljetter delades ut även till Alessandro Gocciadoro och Vivid Wise As samt Jerry Riordan och Aetos Kronos som bägge vann lopp under lördagen.

– Vivid Wise As vann Prix de l’Atlantique på ett väldigt fint sätt och jag har inte sett honom bättre än vad han var i den starten. Han är en världshäst som hör hemma i Elitloppet. Jag tror inte att han kommer att göra någon mer start innan. Aetos Kronos är en häst som glänst här på Solvalla i både Treåringseliten och i Solvalla Grand Prix och lördagens insats i Halmstad var wow. Hästen är stenhård, visar underbar löpskalle och han har mycket kvar att ge på banan, sade Anders Malmrot till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.