Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ändring under Elitloppssöndagen?

2012 hade upplägget speedrace premiär under Elitloppshelgen.
Sedan 2014 har speedracet varit ett totalisatorlopp. I år kan upplägget förändras.
– Det stämmer att vi har diskuterat det, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Publicerad:

Uppfödaren och hästägaren John Bootsman var, tillsammans med Solvalla, initiativtagare 2012 när upplägget speedrace hade premiär.
- Jag tycker det här är fantastiskt kul. Travsporten har sin härkomst från ”kortebaan” och nu gör den premiär på Solvalla - under Elitloppshelgen dessutom! För mig som holländare blir det väldigt speciellt, då ”kortebaan” är väldigt stort i Holland och lockar mer publik än vanliga travlopp, sa John Bootsman i ett pressmeddelande då.

Kan ändra upplägg i år
Upplägget blev en succé och några år senare var det möjligt att spela på loppet som endast var 140 meter långt, innehållande tre försök á tre hästar vardera där vinnaren i varje heat gjorde upp i finalen.
Nu kan upplägget ändras inför årets Elitloppshelg. Uppgifter gör gällande att distansen 640 meter – det vill säga 500 meter längre än tidigare – har diskuterats. Solvallas sportchef, Markus Myron, är knapphändig med detaljer men medger att formerna för hur speedracet ska avgöras inte är spikade.
– Det stämmer att vi har diskuterat om man ska göra om speedrace och det är fortfarande under planering, men ingenting är klart.
När kommer ett beslut?
– Propositionerna för den helgen ska vara klara andra veckan i mars, så då måste vi ha tagit beslutet.
Tanken är fortsatt att loppet ska köras under söndagen.

I fjol vann USA-födde Howthehaloareyou, tränad i Norge, vilket var hans andra seger sedan loppet blev ett totalisatorlopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.