Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Är Mister F.Daag en häst för Elitloppet?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Anders Malmrot börjar komma in på upploppet när det gäller elitloppsfältet. Mister F.Daag kan vara en av de 16. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kan Copenhagen Cup-vinnaren Mister F.Daag till och med vara en häst för Elitloppet?
– Det är inte uteslutet, säger elitloppsgeneralen Anders Malmrot, som inte kommer att dela ut någon fler elitloppsbiljett förrän på lördag.

Publicerad:

Det var i TV12 som Anders Malmrot intervjuades om Copenhagen Cup och förstås Elitloppet.

– Copenhagen Cup blev ett tight och rafflande lopp. Mister F.Daag har varit på min lista i flera år och nu har hästen hittat tillbaka till toppformen. Det var en jätterolig seger, sade Malmrot i TV12.

Han fick också frågan om den tyskfödda hästen kunde vara något för årets Elitlopp.

– Inte uteslutet. Jag kommer att sätta mig ner under den kommande veckan och försöka värdera alla prestationer som gjorts. Jag tänker inte dela ut några fler elitloppsbiljetter förrän på lördag. Hail Mary har en inbjudan men jag har inte fått något svar ännu från Redén.

Är Hail Mary högst upp på din önskelista just nu?
– Ja, det är han.

När det gäller Nordamerika tackade Åke Svanstedt nej med Back of The Neck efter gårdagens kvallopp på Meadowlands. Det innebär att just nu bara kanadensiska hästen Perfetto är klar för att flygas över från USA. Men Malmrot hoppas hitta en ny häst.
– Jag jobbar på det, men just nu ser det svårt ut.

Elva hästar är klara för Elitloppet. Den som vinner guldloppet i Gävle på lördag är också garanterad en plats. I övrigt är det upp till Anders Malmrot att hitta ”de rätta” deltagarna.

– Det finns hästar som vill vara med, det är absolut inga problem med det.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.