Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bengurion Jet klar för Elitloppet

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Bengurion Jet på Solvalla i fjol. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Bengurion Jet blir Alessandro Gocciadoros kort i Elitloppet. På söndagen bjöds han in som den tolfte hästen till loppet.
– Jag har siktat mot Elitloppet sedan han vann Sweden Cup i fjol, säger Alessandro Gocciadoro.

Publicerad:

Redan som fyraåring, 2021, blev Bengurion Jet (e. Maharajah) en stor snackhäst då han travade 1.08,8 under Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro. I fjol var han tillbaka på svensk mark och segrade bland annat i Sweden Cup.

Den 20 april imponerade hästen vid segern i försöket till Paralympiatravet och i finalen blev det en fjärdeplatsen. På söndagen bjöd Anders Malmrot in hästen till Elitloppet.

– Han var fantastisk när han vann uttagningsloppet. Sedan var hästen inte till sin fördel i finalen. Han hade ett tramp på höger framhov efter provstarten där han galopperade. Han sprang och spände sig och var inte alls som han borde vara. Nu har han tränat och det har sett väldigt bra ut. Alessandro är supernöjd med hur han känns och då kändes det givet att bjuda in honom, säger Anders Malmrot i V75 Direkt.

Fjärde året i rad

Alessandro Gocciadoro gjorde debut i Elitloppet 2021 och sedan dess har han haft häst i loppet varje år. Hans bästa resultat är andraplatsen med Vivid Wise As det första året.

– Jag har siktat mot Elitloppet sedan han vann Sweden Cup i fjol och det är en stor ära att vara med, säger Alessandro Gocciadoro i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.