Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bjuder inte in honom då"

Foto: Maria Holmén/Thomas Blomqvist/TR Bild
Anders Malmrot säger nej till Holger Ehlert. Foto: Maria Holmén/Thomas Blomqvist/TR Bild

Inbjuden till Elitloppet i fjol och högaktuell även i år. Urlo dei Venti står högt upp på Anders Malmrots önskelista, men hur länge till?

Publicerad:

På måndagen rapporterade twitterkontot Worldtrot att Urlo dei Venti ska flyttas till Holger Ehlerts stall. Enligt Ehlert själv har inget beslut fattats, men för Sulkysport berättar han att hästens ägare har tagit kontakt med honom.
– Ingenting är bestämt ännu. Däremot har jag fått ett samtal från Urlo dei Ventis ägare och jag ska träffa honom i morgon. Om två dagar vet jag mer, säger Ehlert till Sulkysport.

"Hamnar i en helt annan dager"

Urlo del Venti bjöds in till Elitloppet i fjol, men då valde ägaren att tacka nej. Ett tungt besked för Solvallas sportchef Anders Malmrot som nu hoppas på ett omtag till årets upplaga.

Under förutsättning att flytten till Holger Ehlert inte blir av, det vill säga. Ehlert har fastnat i dopningskontroller vid flera tillfällen och är av den anledningen inte välkommen till Solvallas stora sprinteruppgörelse, förklarar Anders Malmrot.
– Jag kommer inte att bjuda in någon Holger Ehlert-tränad häst till Elitloppet, säger Anders Malmrot som samtidigt inte vill gå händelserna i förväg.
– Just nu är det bara spekulationer – ett rykte på Twitter. Vi får avvakta och se vad som händer. Men Urlo dei Venti hamnar förstås i en helt annan dager om det tränarbytet blir av.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.