Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Burman: ”Tror du Ecurie D. kan komma i kapp?”

Foto: TR BILD
Jos Verbeeck (höger) kör Osterc åt Helena Burman (vänster). Foto: TR BILD

Innerspår, Jos Veerbeck och kort distans – då kan Osterc bli en tuff nöt för Ecurie D.

Publicerad:

Ecurie D. har charmat travälskare runtom i Europa. Frode Hamres fyraåring är obesegrad efter nio starter och faktum är att kretsen kring hästen bad om betänketid efter en sen elitloppsinbjudan från Anders Malmrot. Det blev nej tack och istället var det upplagt för show i Fyraåringseliten.  

Sen kom spårlottningen. 

Ecurie D. fick spår åtta bakom bilen samtidigt som Helena Burman-tränade Osterc fick spår ett. Jägersrotränarens häst kommer från ett galoppmissöde i Kungapokalen.


– Det gick jäkligt fort i det läget och han taktade ur lite. Erik (Adielsson) sa att han hade mycket kvar och att han inte visste om han hade varit etta eller trea om han inte hade galopperat, säger Helena Burman.  

Vad tänkte du när ni fick spår ett den här gången?

– ”Hahaha” tänkte jag. Jag hade sagt innan att jag ville ha spår ett.  

Och hur tänkte du när du satte upp Jos Verbeeck?  
– Erik skulle ju ha kört Osterc. Men han fick frågan om att köra Ecurie D. istället. Då funderade jag på vad jag hade för roliga alternativ. Jag kände på mig att Jos Verbeeck skulle komma hit.  

Är tanken att ni ska leda loppet runtom?

–  Det är ju det, men jag vet att det inte är så enkelt att göra det. Han är ju väldigt startsnabb och sedan får vi se vad som händer. Tanken är att de ska få jaga honom lite.  

Tror du att ni kan slå Ecurie D.?

– Tror du att Ecurie D. kan komma i kapp?  

Burmans fyraåring har gjort fyra starter på svensk mark vilket har resultat i en seger i kvalet till Kungapokalen. Utöver det har det blivit en nolla och två galopper. Tränaren berättar att Kungapokalsformen borde vara intakt.  

– Han har tränat ganska lugnt efter det. Jag tog in honom på Jägersro och körde ett ganska lugnt jobb med en snabbar avslutning över 1600 meter.  

Hästen är anmäld barfota bak, men så lär det inte att bli.  

– Jag skulle jättegärna göra det, men han har inte så bra hovar. Det kan väl komma i Sprintermästaren istället. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS