Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cokstile klar för Elitloppet

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Cokstile. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Ifjol vann Cokstile Elitloppet. Nu får hästen chansen på nytt. På tisdagen stod det klart att Anders Malmrot bjuder in titelförsvararen.

Publicerad:

Det händer mycket kring Elitloppet. Under måndagen valde Jean-Michel Bazire att tacka nej med redan inbjudna Dorgos de Guez. Idag, tisdag, har Solvallas sportchef gjort klart med nästa häst.

Det är kretsen kring titelförsvararen Cokstile som fått en inbjudan och tackat ja. Hästen var så sent som i söndags ute till start i Charlottenlund Open där han slutade tvåa bakom Digne et Droit, vilket var Cokstiles första start sedan september.

– Som titelförsvarare i Elitloppet har han haft “förtur” om han är tillbaka på rätt nivå. Efter det han gjorde i söndags på Charlottenlund så tycker jag att han är där med tanke på hur länge han varit borta. Han gick en 1.10-tid i andraspår och lär vara kraftigt förbättrad till nästa start som då blir i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.