Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cokstile svarade Propulsion och vann försöket

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Cokstile imponerade från dödens. Propulsion var enorm i tredjespår.
Båda gick till final.

Publicerad:

Elian Web tog planenligt hand om ledningen och kördes där. Men han hade ingenting med finalplatserna att göra. Istället var det Cokstile och Christoffer Eriksson som tog hand om huvudrollen. Ekipaget försvarade positionen utvändigt om ledaren och tvingade Örjan Kihlström och Propulsion att köra i tredjespår loppet igenom. 
När Cokstile kopplade segergrepp i slutsvängen hade Propulsion fortfarande inte tröttnat. Daniel Redéns stjärna kunde efter ett blytungt lopp spurta in som trea, slagen av Racing Mange och Cokstile. 

– Vilken jävla häst alltså. Det finns ingen häst i hela världen som kan göra hans lopp, gång på gång på gång, sade Daniel Redén i V75 Direkt.

Racing Mange och Joakim Lövgren kunde hitta ut från ledarryggen i utgången av slutsvängen och följa vinnaren över upploppet. 
Fjärdeplatsen gick till Attraversiamo som blev av med ryggen på Cokstile vid en tempoökning. Tae Kwon Deo galopperade bort sig från start.

Cokstile vann på 1.09,4a/1609 meter. 

– Jag ville inte ha Propulsion framför mig, min häst är ärlig och klarar att springa i den positionen och kostade inte så mycket att komma dit. Propulsion är också en svår häst att komma förbi och det är bättre att ha den på utsidan än framför sig. Örjan provade också bara några hundra meter så det blev aldrig någon våldsam körning, sa Christoffer Eriksson i segerintervjun.

Till final: Cokstile, Racing Mange, Propulsion, Attraversiamo

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.