Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare och hemmahopp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur står hemmahoppet Attraversiamo.

Publicerad:

Fjolårets derbykung blev den fjärde hästen att bjudas in till Elitloppet. Attraversiamo gjorde årsdebut i femåringsloppet Berth Johanssons Memorial i Umåker och det med besked. En tung resa utvändigt om ledande Thrust Control bekom honom inte alls. Hästen stod för en femstjärnig insats och vann på 1.12,3 över 2140 meter.

Elva dagar senare kom den rosa biljetten och i onsdags visade Attraversiamo att hans inbjudan var välförjänt. Då spurtade han hem en av upplagorna av Meadow Roads lopp på tiden 1.10,4 över 1640 meter före Velvet Gio och Elian Web.

Som fyraåring vann Attraversiamo fem av sju lopp och var aldrig sämre än tvåa. Triumfen i Svenskt Travderby krönte säsongen som också innehöll en seger i Prix Readly Express på nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker. Dessutom vann han ett uttagningslopp till Kungapokalen och var sedan tvåa bakom Campo Bahia i finalen. Året innan – som treåring – vann Attraversiamo fem av sju lopp, bland annat långa E3-finalen i juni på Färjestadstravet.

Attraversiamo har tränats av Svante Båth under hela sin karriär och körts av Erik Adielsson i samtliga starter utom två. I försöket samt finalen av Svensk Uppfödningslöpning satt Örjan Kihlström upp bakom hästen.

FAKTA

Namn: Attraversiamo.
Ålder: 5.
Kön: Hingst.

Far: Kiss Francais.
Mor: Rhythm Kronos.
Morfar: Viking Kronos.

Resultat: 19: 13-3-0.
Intjänat: 8 413 500 kr.
Rekord: 1.10,5am.
Segrar i urval: Svenskt Travderby 2019, Långa E3 2018.

Ägare: Caracolas (Svante Båth) med flera.
Uppfödare: Martina Christensson Lindahl.
Tränare: Svante Båth.
Skötare: Linda Weman.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.