Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Drömmen om Elitloppet: "Jag är evigt tacksam för det"

Personerna runt Very Kronos hoppas på en plats i Elitloppet. I serien Drömmen om Elitloppet följer Travronden deras resa mot sista helgen i maj.

Publicerad:

Efter segern på annandag jul bjöd Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen in Very Kronos till Paralympiatravet. Inför lördagens årsdebut på Bergsåker berättar Svante Båth att storloppet på Åby är ett av målen med säsongen. Men man hoppas också nå hela vägen till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.

– I höstas började tankarna kring att får vi ordning på grejerna vore det väldigt intressant att testa honom i Elitloppet. Jag tror också att det är ett lopp som skulle passa honom ganska bra. Två lopp samma dag kommer inte att vara något större bekymmer, säger Svante Båth.

Det här är första delen i Drömmen om Elitloppet. Med fokus på Very Kronos och personerna runt den sjuårige segermaskinen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.