Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Earl Simon framme på Stora Alby

Foto: TR BILD
Earl Simon och Audrey Viel framme på Stora Alby. Foto: TR BILD

Klockan 11.11 idag landade Elitloppets mest långväga gäst Earl Simon till sin inkvartering på Stig H Johanssons träningscamp Stora Alby i Upplands-Väsby. Frågan är om klockslaget är ett gott omen inför söndagen?

Publicerad:

Resan har i alla fall varit till belåtenhet för de inblandade. Han är installerad i sin box – granne med Victory Tilly.

– Allting har gått bra och han är pigg och glad, berättar hästens skötare Audrey Viel som tillsammans med sin stjärnhäst inledde den långa resan från hingstens avelsstation i La Ferté-Frênel i Normandie under onsdag eftermiddag. 

Totalt handlar det en resa på 200 mil för Jarmo Niskanens elitloppshopp.

– Vi gjorde två längre stopp, ett i Holland på tre timmar där han fick gå av hästbussen och ta en liten paus i ett stall. Sedan stannade vi i Skåne i 12 timmar. Där fick han igår gå i en liten hage under tre timmar. Han lämnade lite mat innan vi kom till Malmö, men sedan när han hade vilat lite har hann ätit allt som vanligt igen.

• Audrey, vilka är dina topp tre i Elitloppet?
– Jag kan inte hästarna och motståndet till 100 % så det är svårt att välja, men jag skulle säga Cokstile, Attraversiamo och Earl Simon!

Tränaren Jarmo Niskanen och kusken Franck Ouvrie laddar upp inför Elitloppsäventyret med kvällstrav hemma i Frankrike. Vid Vincennes tävlingar, som enligt franska Covid19-direktivflyttats till travbanan i Laval, kör Ouvrie treåringen Hyacinthe Daxel och Eclipse d’Orient åt Niskanen. Den sistnämnde möter Helena Burmans In The Air Tonight som gör Frankrikedebut.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.