Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ecurie D. börjar vinterträningen – Hamre siktar på Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Frode Hamre siktar på Elitloppet med Ecurie D. Däremot blir det ingen start i Criterium Continental. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blir ingen start i Criterium Continental för segermaskinen Ecurie D. Tränaren Frode Hamre deklarerar att hästen ska påbörja sin vinterträning – och att man matchar honom mot Elitloppet.

Publicerad:

Ecurie D. tog sju segrar och sprang knappt två miljoner kronor som fyraåring. Nu har han dock gjort sin sista start för året. I en intervju med Trav og Galopp-Nytt förtäljer tränaren Frode Hamre att hästen går i vinterträning. Därmed kommer hästen inte till start i Criterium Continental på Vincennes söndagen den 27 december.

– Vi låter honom gå till vintervila nu. Han har en tuff säsong bakom sig. Vi har höga mål inför nästa år och siktar på start i Elitloppet i maj, säger han till Trav og Galopp-Nytt.

Totalt sett har Ecurie D. startat 17 gånger och vunnit vid 14 tillfällen. Han har sprungit in drygt 3,2 miljoner kronor under karriären. Han vann bland annat Fyraåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen i år. Den gången kom han i mål på 1.09,2a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.