Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elfte Elitloppshästen klar: "Bästa finska hästen just nu"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Next Direction är klar för Elitloppet. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I eftermiddag tog Solvallas sportchef Anders Malmrot ut den elfte Elitloppshästen.

Publicerad:

Vem det blev? Jo, årets Finlandia Ajo-tvåa Next Direction (e. Orlando Vici. Han spurtade starkt bakom Readly Express på Vermo. Största meriten i övrigt är en andraplats från det finska Derbyt. Sammanlagt har hästen tagit 14 segrar och tjänat nästan 300.000 euro.
– Den bästa finska hästen som finns just nu är Next Direction. Han imponerade väldiga på mig när han tog nappatag på Readly Express i Finlandia Ajo. Hästen gav sig aldrig och är dessutom startsnabb. Det var riktigt bra gjort och han körs dessutom av 25-årige Iikka Nurmonen, som är riktigt lovande och gillar att gasa. Det är sammantaget ett väldigt intressant ekipage, sade Anders Malmrot i Solvallas livesändning på Facebook.

Redan i morgon räknar Malmrot med att plocka ut den tolfte Elitloppshästen. Och denna kommer inte att bli Copenhagen Cup-vinnaren Handsome Brad.
– Nej, Stenströmer ringde mig före den här sändningen och tackade nej till årets Elitlopp. Han kommer dock gärna igen nästa år, berättade Malmrot vidare.

En häst som inte heller längre än aktuell för Elitloppet är italienske Vitruvio på grund av en halsinfektion. Vidare berättade Malmrot att det är klart att Gabriele Gelormini kör Uza Joselyn i årets Elitlopp. Be Mine de Houelle, som slog världsrekord i montéeliten förra året, är klar för ny start. Hästen segrade även i samma lopp 2016. Det blir förövrigt direktsänd Elitloppslottning mellan 17.30-18.00 på söndag.

Klara för Elitloppet:
Readly Express
Propulsion
Dijon
Aubrion Du Gers
Double Exposure
Looking Superb
Uza Josselyn
Makethemark
Heavy Sound
Bahia Quesnot

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS