Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem miljoner till vinnaren av Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Don Fanucci Zet fick tre miljoner kronor för segern i årets upplaga av Elitloppet. Nästa år får vinnaren fem miljoner. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Förstapriset i Elitloppet höjs från tre till fem miljoner kronor nästa år.
Sammanlagt ska över elva miljoner delas ut i försök och final.
Mer än i något annat sulkylopp.
– Vill man visa att man har världens bästa häst måste man vara med i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot efter beskedet.

Publicerad:

Sedan 2008 har förstapriset i Elitloppet varit tre miljoner kronor. För lågt enligt Anders Malmrot som nyligen efterfrågade mer prispengar till banans flaggskepp. Nu får han som han vill.

I Svensk Travsports budget för 2022 är Elitloppet en av de stora vinnarna. Nästa år får segraren i loppet fem miljoner kronor och totalt blir det 11 350 000 kronor att tävla om.

– Vi hamnar i en helt annan position. För att locka de bästa hästarna måste de få bra betalt för prestationen som krävs och nu har vi en högre prissumma än både Prix d’Amérique och Hambletonian, säger Malmrot och fortsätter:

– Det här stärker verkligen loppet. Vill man visa att man har världens bästa häst måste man vara med i Elitloppet. Det ska vara det stora krysset i kalendern.

Vad har du fått för synpunkter på den tidigare prissumman?

– Ingen har klagat. Däremot är Elitloppet ett tufft lopp och jag har fått inspel om förhållandet mellan prispengar och vad som krävs för att vinna här på Solvalla. Nu kommer vi bort från den diskussionen.

Inför nästa års upplaga är Face Time Bourbon hästen på allas läppar. Anders Malmrot har fortsatt god tro på att den franske stjärnan kommer till Solvalla. Inte minst efter beskedet om den nya prissumman.

– Det försämrar ju inte chanserna. Vi har haft en bra dialog hela tiden. Både ägarna och Sébastien Guarato har sagt att Elitloppet är med i kalendern nästa år. Nu ska det bli spännande att följa hästens väg fram till Prix d’Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.