Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gaspar de Brion till Elitloppet

Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/TR BILD
Gaspar de Brion fotad på Vincennes under vintermeetinget. Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/TR BILD

Frankrike är väl representerat i årets Elitlopp.
Under torsdagen kom de att få sin femte deltagare i Solvallas stora drabbning.

Publicerad:

Det har av många beskrivits som på förhand ett av historiens bästa Elitlopp. Sedan tidigare har en kvartett fransmän bjudits in i Idao de Tillard, Hohneck, Go On Boy och Horsy Dream. Under torsdagen kom kvartetten att bli en kvintett. Matthieu Abrivards Gaspar de Brion är nämligen klar för årets upplaga av Elitloppet.

Hästen har 16 segrar på 52 starter, där den senaste segern kom i ett grupp III-lopp på Vincennes under januari månad. Det var i den senaste starten som Anders Malmrot på allvar fick upp ögonen för Matthieu Abrivards springare, då han slutade tvåa bakom Izoard Vedaquais och före Idao de Tillard och Hohneck i Prix des Ducs de Normandie i Caen.

Där kom han i mål på 1.10,3/2450 meter, nytt personligt rekord.

– Efter loppet i lördags så kände jag att jag vette tusan om inte Matthieu Abrivard skulle vara lite sugen på att komma, något det också visade sig att han var. Han ville prova och det är roligt att Matthieu Abrivard nu har sin andra egentränade häst i Elitloppet efter att han var här med Nimrod Borealis 2009 och 2010. Han spurtade fenomenalt i loppet I lördags och var verkligen konkurrenskraftig. Han är snabb och oprövad. Han kan öppna rätt snabbt bakom bilen, även om det är svårt att säga med våra mått mätt, säger Anders Malmrot i ATG Live.

Gaspar de Brion är en åttaårig valack efter Singalo som tjänat över 630.000 euro under karriären.

Därmed är 13 hästar inbjudna till Elitloppet. Under lördagen har deltagarna i H.K.H. Prins Daniels lopp chansen att plocka en elitloppsplats vid seger, därutöver har sportchef Anders Malmrot ytterligare två hästar kvar att bjuda in till dess fältet är komplett.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.