Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gävletravet och Solvalla lyfter ponnyloppen

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

Vinnaren av H.K.H. Prins Daniels lopp belönas med en biljett till Elitloppet – men i år slåss även ponnyekipagen om elitloppsbiljetter.

Publicerad:

Gävles stora dag är den 18 maj. Då är det V75 med H.K.H. Prins Daniels lopp som den stora höjdpunkten. Vinnaren där belönas med 500 000 kronor och en inbjudan till Elitloppet.
Nu vill Gävletravet lyfta framtidsnamnen genom ett samarbete med Solvalla.

Under tävlingsdagen kommer det köras uttagningslopp till Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet. Loppen går under namnet ”Vägen till Elitloppet – Gävle Lilla Pris” och riktar sig till ponnyhästar kategori A och B. 
Distansen kommer att vara 1609 meter och tio ekipage får plats i loppen. Vinnarna belönas med en plats den sista helgen i maj. 

– Vi vill lyfta arrangemanget och hela arenaupplevelsen ytterligare med våra ungdomar i fokus. Svensk travsport behöver få in fler ungdomar i våra Travskolor och att låta dem få möjlighet att visa upp sig på våra största travdagar känns väldigt viktigt inför framtiden, det tror vi även att våra aktiva i stora travet har förståelse för, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson på hemsidan.

Samma upplägg kommer att användas på Vermo berättar Solvallas sportchef Anders Malmrot.

– Det känns jättebra att vi kan ge ungdomarna större uppmärksamhet. Förutom loppen i Gävle kommer det även att köras uttagningslopp till Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet även på Vermo i samband Finlandia Ajo, säger Malmrot på hemsidan.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.