Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Handsome Brad hela vägen

Foto: Burt Seeger/TR Bild
Handsome Brad vann Copenhagen Cup. Foto: Burt Seeger/TR Bild

Tvåa i Olympiatravet senast. Något Handsome Brad följde upp med sin hittills största seger – sexåringen ledde varenda meter av Copenhagen Cup.

Publicerad:

Handsome Brad (e. Brad de Veluwe) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Den sexårige hingsten kom med som sista häst i Olympiatravet som han var ute i senast där han slutade tvåa bakom Propulsion.

På söndagen kom hästens hittills största seger. Detta efter att han haft hand om ledningen hela vägen i anrika grupp I-loppet Copenhagen Cup. Carl Johan Jepsons uppsittning varvade på 1.13,5 och stack sedan undan i pigg stil över upploppet på segertiden 1.11,4a/2011 meter och tog hem förstapriset på 375.000 danska kronor.
– Jag får chansen bakom bra hästar och det är därför jag lyckats i de större loppen, men man får fortsatt vara ödmjuk och jobba vidare, sade Carl Johan Jepson.

Carl Johan Jepson har varit ordinarie kusk bakom Handsome Brad från början.
– Han trodde nog att det var ett varv till idag. Han var riktigt bra. Cyber Lane närmade sig lite den sista biten, men jag var aldrig riktigt orolig. Hästen svarade ärligt. Han betyder väldigt mycket för mig eftersom jag kört honom hela karriären och varit med från början. Han utvecklas hela tiden och har tagit stora steg, sade segerkusken.

Tränaren Ulf Stenströmer var märkbart tagen efter segern.
– Jag känner glädje. Det här var jätteskoj. Han är grymt bra på så mycket den här hästen, sade Axevallatränaren.

Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade i V75 Direkt att han varit i kontakt med Ulf Stenströmer direkt efter målgång om en eventuell start i Elitloppet.
– Jag pratade med Ulf om Elitloppet, men han ville avvakta och känna på hästen i jobb i början av veckan. Sedan skulle vi återkomma i ämnet. Man kan säga att Handsome Brad har fått en inofficiell inbjudan. Det är klart att han är värd att vara med i Elitloppet efter att ha varit tvåa i Olympiatravet och vunnit Copenhagen Cup, sade Anders Malmrot.

Andraplatsen gick till fjolårssegraren Cyber Lane som fick vandra först utvändigt om ledaren. Johan Untersteiners häst närmade sig segraren den sista biten, men kom aldrig i rejäl närkamp.
– Hästen gör en femstjärnig prestation. Han strider utvändigt hela tiden. Han är bra, definitivt. Han var inte snabb nog att ta sig till tät utan Handsome Brad tog hand om ledningen säkert samtidigt som det var upptaget i rygg på ledaren. Därför fick vi sätta oss lugna i dödens. Han är ute mot världseliten varje gång och gör det bra hela tiden. Det är bara sista pricket över i:et som saknas nu, sade Johan Untersteiner.

Från rygg på ledaren inkom Peter Untersteiners Generaal Bianco som trea. Den sexårige valacken gjorde sin första start på nordisk mark efter Frankrikeäventyret där han noterades för två tredjeplatsen på Vincennes som bäst. Denna gång avslutade han piggt till maxutdelning.

Joakim Lövgrens Racing Mange fick ett fint lopp i andra utvändigt och gick på som första häst i tredjespår i mitten av sista sväng. Sexåringen fick det att bita okej, men var aldrig nära någon av de främre placeringarna.

Petri Salmelas Makethemark är redan klar för Elitloppet. Denna gång hittade hingsten femte utvändigt från spår sju bakom bilen. Ulf Ohlsson gick med via tredjespår i rygg på Tsunami Diamant 600 meter från mål, men hade för långt fram för att kunna blanda sig i det hela. Makethemark fick till sist nöja sig med sjättepriset efter en stark avslutning.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS