Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hohneck klar för Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Hohneck efter segern i Elitloppet 2023. Blir det en ny segerkrans i år? Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Fjolårets vinnare kommer tillbaka.
Hohneck blev den fjärde hästen att bjudas in till Elitloppet.
– Han gjorde verkligen avtryck i fjol, säger Anders Malmrot i V75 Direkt.

Publicerad:

Förra året gjorde Hohneck två besök på Solvalla. Båda gångerna åkte han hem som en vinnare. Först vann han Elitloppet i maj, och i oktober dundrade han runt ovalen i finalen av UET Elite Circuit.

Nu är det klart att hästen återvänder till Solvalla den sista helgen i maj. I V75 Direkt på lördagen presenterades Hohneck som klar för Elitloppet.

– I fjol såg vi verkligen att Solvalla är Hohnecks bana. Han älskar att tävla där, men inte på Vincennes längre. Han har en omvänd säsong nu. Han går sina preparélopp på Vincennes för att förbereda sig inför Solvalla. Philippe Allaire har hela tiden kommunicerat att de kommer tillbaka och de ska vara vässade till tänderna igen. Det känns väldigt bra, för han gjorde verkligen avtryck i fjol, säger Anders Malmrot i V75 Direkt.

Elitloppsgeneralen berättade att kretsen kring Hohneck hela tiden har haft en plan på att återvända till årets Elitlopp.

Philippe Allaire hade sin tanke redan i fjol, att detta är den perfekta hästen för att tävla på tusenmetersbana. Hästen har stannat av lite grann efter vintermeetinget och ska gå två förberedande lopp för att vara i full form till Elitloppet.

Inget bra vintermeeting

Hohneck hade inte något lyckat vintermeeting. På fyra starter slutade han oplacerad i samtliga. Tränaren Philippe Allaire ser nu fram emot att tävla i Sverige igen.

– Det är en stor ära och jag är väldigt stolt och glad över att bli inbjuden igen för att komma och försöka försvara vår seger från förra året – Hohneck älskar Solvalla, säger Philippe Allaire i ett pressmeddelande.

Hohneck är den fjärde hästen att bli klar för Elitloppet. Sedan tidigare är Francesco Zet, Idao de Tillard och Joviality presenterade.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.