Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Idao de Tillard missade elitloppsfinalen

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Idao de Tillard får vända hem till Frankrike och ta nya tag. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

BROMMA. Det blev en stökig dag för Prix d'Amérique-vinnaren Idao de Tillard. Hästen hade problem under värmningen och galopperade tidigt i loppet. Idao de Tillard kom dock tillbaka, men fick aldrig chansen på upploppet och missade final.
– Det är tråkigt att det skulle sluta så här, säger tränaren Thierry Duvaldestin.

Publicerad:

Idao de Tillard såg inte helt klockren ut i såväl värmningen som provstarterna och galopperade. Teamet kring hästen jobbade sedan febrilt och inhandlade bland annat ny utrustning, men det räckte inte.

Prix d'Amérique-vinnaren galopperade kort efter att bilen släppt fältet. Han och Clément Duvaldestin tappade väldigt mycket mark, men trots det lyckades den franske världsstjärnan komma i kapp fältet. Den smått osannolika upphämtningen räckte dock inte till final, utan det blev till slut en sjätteplats efter att Idao de Tillard fastnast på upploppet. Vinnaren Go On Boy kom i mål på respektingivande 1.08,7a/1609 meter.

– Han slog sig på ett knä i värmningen och vi korrigerade med knäkappor och lade på lite mer vikt. Det var inga problem till loppet. Det var tråkigt att det skulle sluta så här, säger Thierry Duvaldestin.

– Det är klart jag är besviken, men så här är det med hästar och tävling. Vi får ta till oss det här och lära oss. Det är en erfarenhet för mig, för Clément och för hästen. Det var synd att det blev så här när Idao var på väg ned och A Fair Day galopperade. Idao klarade inte det.

Thierry Duvaldestin stänger “absolut inga dörrar” gällande att återvända till Sverige.

– Vi kommer gärna tillbaka nästa år om hästen känns bra. Nu har vi lärt oss. Idao gick otroligt fort efter galoppen.

Kusken Clément Duvaldestin:

– Det känns tufft. Väldigt tufft. Men sådan är sporten. Jag vet dock att varken hästen eller jag gjorde något fel. Jag valde att köra i kapp fältet och köra på chans. Han var inte brukad och jag är säker på att vi hade vunnit om vi hade fått chansen. Han hade gått en 1.07 tid som det kändes. Vi får glädja oss åt en fransk seger ändå, Horsy Dream var magnifik. Men det känns tufft just nu, säger Clément Duvaldestin.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.