Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget Elitlopp – ”bara” Sweden Cup för Kolgjini

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Rajesh Face misslyckades i fjolårets Elitlopp och är numera valack. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det blir ingen Kolgjini-häst i årets Elitlopp, men väl i Sweden Cup.

Publicerad:

Förra året kom Derbyfemman Rajesh Face (e. Raja Mirchi) in som en riktig joker i Elitloppet och spelades till tredjehandsfavorit i sitt försök. Men det hela slutade med galopp och ridå ner. Hästen var i starten efter det trea i Oslo Grand Prix, men i år har har inte fungerat i sina tre starter. Därför tog familjen Kolgjini nyligen ett tufft beslut.
– Jag vi lät kastrera hästen. Han har nyligen dragit igång träningen lite lätt, säger ”Ludde”.

Lutfi Kolgjini berättar vidare att man planerar att plocka ut Dante Boko (e. Going Kronos) i Sweden Cup, ett lopp som hästen segrade i 2016. Han deltog också i Elitloppet 2017, där hästen slogs ut i försöket. Så sent som den 4 maj vann Dante i guldförsöket i Örebro på 1.10,9a/1609 meter.
– Dante har toppform just nu. Men även om vi skulle få en Elitloppsbiljett känns det inte rätt mot hästen att gå ut där när han nu hunnit bli nio år gammal. Nej, det blir Sweden Cup för hans del istället, säger ”Ludde”.

Givetvis blir det också intressant att följa obesegrade Upset Face (e. Joke Face) i Treåringseliten (Breeders Course-finalen) i jakten på en miljon kronor.
– Han har samma krigarinställning som brorsan Mosaique Face, men är annars mer lik pappa Joke Face. Vi har känt att det här har varit något extra hela tiden.

Hur kan han hävda sig mot de allra bästa italienska hästarna?
– Jag skulle inte vilja byta ut honom mot någon av Gocciadoros hästar. Samtidigt måste det ändå stämma lite i loppet också, svarar Lutfi Kolgjini, som själv ska köra Upset Face.

Det kan även tänkas bli någon häst från Kolgjinis stall i Harper Hanovers lopp, men inget är klart ännu.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.