Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inte aktuell för Elitloppet"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Överlägsen på Yonkers Raceway i lördags, men till Elitloppet är Zacon Gio inte välkommen. Det slår Anders Malmrot fast i Solvallas podcast.

Publicerad:

Fyrårige Zacon Gio har haft en säsong utöver det vanliga. Förutom en rad grupploppssegrar mot de italienska kullkamraterna har han även besegrat Face Time Bourbon i Modena och nu senast sattes den äldre eliten på plats i VM-loppet på Yonkers Raceway.

Men meriterna till trots får hästen ingen inbjudan till Elitloppet nästa år. Det förkunnar Solvallas sportchef, Anders Malmrot, redan nu.
– Zacon Gio är tyvärr inte aktuell så länge han är i träning hos Holger Ehlert, säger Malmrot i Solvallas podcast.

Holger Ehlert har dömts för dopningsbrott flera gånger – bland annat när hans Let's Go fråntogs andraplatsen i Elitloppet 2006. I februari ryktades elitloppskandidaten Urlo dei Venti vara på väg till Ehlerts stall och då förklarade Anders Malmrot att inte skulle bjuda in någon av tyskens hästar till Elitloppet. En hållning som alltså gäller fortfarande.
– Jag deklarade den ståndpunkten redan till i år när han var på tapeten och den står fast, säger Malmrot i podcasten.
– Det är väldigt tråkigt för Zacon Gio är en väldigt, väldigt fin häst.

En som däremot är mer än välkommen till Solvalla är lördagens vinnare av Europaderbyt, Face Time Bourbon.
– Det är en häst som vi verkligen vill ha till Elitloppet. Det är omöjligt att säga vad som händer i Prix d'Amérique och hur hans avelsarbete ter sig efteråt, men han vore ju ett affischnamn utan dess like.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS