Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inte det här sättet man vill stå som segrare"

Propulsion diskvalificeras från samtliga svenska travlopp och han blir därmed fråntagen segern i Elitloppet i år.
Segern går till norskfödde Cokstile.
– Jag tycker förstås att det är tråkigt att det har gått till på det här sättet, men är glad över att stå som vinnare i Elitloppet, säger ägaren Renato Santese.

Publicerad:

Cokstile var tvåa över mållinjen men flyttas nu upp som segrare av Elitloppet 2020. Körde på Solvalla gjorde Christoffer Eriksson. Hästen tränades av italienaren Rocco Spagnulo men stod i Erikssons stall under våren och fram till i juli. Då flyttades hästen till Wim Paal i Halmstad.

Cokstile ägs av Renato Santese från Florens.

– Jag är glad över att stå som vinnare i Elitloppet. Det betyder väldigt mycket, framför allt för Cokstile som avelshingst. Jag tycker förstås att det är tråkigt att det har gått till på det här sättet. Samtidigt har jag litat på svenska travsportens rättssystem till hundra procent och beslutet kom inte som någon överraskning, kommenterar Santese.

I en annan intervju med italienska gaet.it gjorde samma dag säger Santese att Cokstile inom kort kommer att byta tränare igen, tillsammans med Chief Orlando, till Holger Ehlert.

Andrapriset på 1,5 miljoner blir därmed tre miljoner kronor i prispengar till Scuderia Santese. Tvåa i den nya resultatlistan blir Attraversiamo och trea Sorbet.

Wim Paal följde direktsändningen under torsdagsförmiddagen.

– Cokstile har visat att han tillhör världstoppen. Han behöver inte be om ursäkt för någonting, men det är ju inte på det här sättet man vill stå som segrare. Det är tråkigt för hela travsporten och jag hoppas att vi kan lägga allt bakom oss så snart som möjligt, säger Paal.

Wim Paals förra stjärna Ringostarr Treb var tvåa bakom Propulsion i Hugo Åbergs Memorial 2017. Därmed flyttas den italienske hästen upp som vinnare.

– Samma där. Det är ju inte så man vill stå som segrare, men för Ringostarr Treb och hans ägare har det förstås betydelse. Han får nu ett vinnarrekord på 1.08,2a, vilket ökar hästens avelsvärde, konstaterar Paal.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.