Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström efter finalen: "Jättenöjd och besviken"

Propulsion tog in meter för meter – men han hann inte dit den här gången heller. 
Nu talar allt för att det var ”Proppens” sista stora slag. 
– Jag tycker synd om Propulsion, säger tränare Daniel Redén. 

Publicerad:

Trots att Bold Eagle försvann redan i försöket ville det sig inte för Propulsion. Efter en Elitloppsfinal i andra utvändigt långt bakom täthästarna räcker inte spurten hela vägen fram. Ringostarr Trebs försprång var för stort och Daniel Redén kunde en kvart efter målgång konstatera att det blev ännu en andraplats när det gällde som mest. 

– Det var lite bittert. Och det enda jag är bitter för är att det är synd om Propulsion, att han inte får vinna ett sånt här lopp. Det här lär ha varit hans sista stora lopp för nästa år ska han gå till avel. Det blir nog inte Prix d’Amerique nästa år och inget Elitlopp heller, säger Redén och blickar ut över stallbacken. 

• Och det blir inte kombinerat med tävlande på något sätt?
– Nej, nej, nästa år blir det troligen avel fullt ut. 

När Örjan Kihlström lämnade Lionels rygg hade Propulsion fortfarande många längder att hämta in. 

– Han hamnade lite punshigt på det och det gick liksom inte att göra någonting. Det går liksom inte att springa fortare, de är hästar. Nu hoppas jag bara att han kommer ut det här helskinnad, vilket det verkar som att han gör för att han gnäggade när han kom av banan. 

– Han förstår inte så mycket av det här, men jag som gör det tycker synd om honom när han inte får sätta pricken över i:et. 

• Känslan är att Prix d’Amerique tog hårt på dig och att ni verkligen hade laddat för revansch här?
– Ja, och nu hade det klaffat så pass bra hela vägen. Jag var så nöjd med försöket. Nu hade vi fått på honom alla grejer och efteråt känns det som vi knappt hann rycka dem. Det hade nog varit bättre om han hade haft fri gata så att han bara kunde springa på. 

Örjan Kihlström summerade loppet samtidigt som han packade in väskorna i bilen. Känslorna var snarlika tränare Redéns. 

– Jag är jättenöjd med hästen. Han gjorde ett fantastiskt lopp, som vanligt. Det är surt att vi inte lyckade vinna helt enkelt. Han har ju vunnit stora lopp, men han var ju verkligen värd att få vinna antingen Prix d’Amerique eller Elitloppet – en så bra häst är det ju, säger Kihlström. 
Vad säger du om ert lopp?

– Allting var väl okej egentligen, förutom att Ringostarr Treb fick sitta för mycket på innerspår eller i halvspår. Det hade varit skillnad om han hade tvingats välja att gå utvändigt eller gå ner i rygg (på ledande Pastore Bob). Samtidigt är det en fantastisk häst och en komplett sprinter. Ingen skugga ska falla över honom – det var verkligen en värdig vinnare. 

• Tycker du att Propulsion bjöd på en maxinsats?
– Ja, det tycker jag. Det blev lite för långt fram helt enkelt. 

• Känner du att du kunde ha gjort någonting annorlunda? 
– Nej, jag hade väl egentligen inte några riktiga alternativ. Vi kom inte förbi Lionel från början och loppet blev lite halvlåst när det gick rätt så fort första 500 meterna. Då gick det inte att göra så mycket. 

Daniel Redén berättade att det inte lär bli chans till revansch i varken Pd’A eller Elitloppet.
– Okej, det är ju lite synd för hästen eftersom han inte har fått vinna. Det är ju som sagt så bra han är – men alla har nog sett hur bra han är också, så han lär nog få ston så det räcker tror jag. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS