Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgrens racer tar oss tillbaka till 2011

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är Racing Mange som löste biljetten i sista stund.

Publicerad:

Ännu en elitloppsdeltagare som är sju år och som har Orlando Vici som pappa. Racing Mange började att tävla som tvååring och det med framgång. Han var visserligen bara sexa i Svampen, men sedan väldigt nära att ta hem Svensk Uppfödningslöpning. I sista steget fick han dock ge sig mot Gareth Boko.

Som treåring vann Racing Mange under Copenhagen Cup-dagen, men drabbades därefter av skadeproblem. Året efter vann han Sprintermästaren i danska Billund och var sedan oplacerad i finalen av den svenska motsvarigheten. Racing Mange gick till final även i Derbyt, men blev återigen utan pengar.

Det stora internationella genombrott kom vid segern i fjolårets upplaga av Kymi Grand Prix. Racing Mange fick en tuff väg fram till dödens, men visade sedan ingen pardon mot ledande Next Direction. Joakim Lövgrens häst sprintade  ifrån konkurrenterna på upploppet och vann med flera längder till slut.

Segern var Lövgrens andra i Kouvolas storlopp. Den första tog han med Brioni 2010 och året efter vann ekipaget som bekant Elitloppet. Kan Racing Mange upprepa den bedriften? Chansen finns sedan sjuåringen säkrat en rosa biljett vid lördagens seger i Gävle.

FAKTA

Namn: Racing Mange
Ålder: 7
Kön: Hingst

Far: Orlando Vici
Mor: Kära Kickan
Morfar: Alf Palema
 

Resultat: 55 st: 11-9-10
Intjänat: 4 388 942 kr
Rekord: 1.09,7ak
Meriter i urval: Kymi Grand Prix 2019 (1:a), Svensk Uppfödningslöpning 2015 (2:a), Gulddivisionen final 2020 (1:a)

Ägare: Aac Nybrostrand Invest AB & YTAAB AB
Uppfödare: Madeleine Djupdahl
Tränare: Joakim Lövgren
Skötare: Mathilda Lövgren

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.