Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrot om direktflyget: "Läge för det nästa år"

Foto: Matilda Öhrman/Thomas Blomqvist/TR Bild
Många drömmer om Gimpanzee i Elitloppet. Så även Solvallas sportchef Anders Malmrot: "Det är en fantastisk häst." Foto: Matilda Öhrman/Thomas Blomqvist/TR Bild

Marcus Melander är sugen på Elitloppet. Och Anders Malmrot hälsar att han är mer än välkommen. Frågan är bara om Solvalla kan ordna ett direktflyg över Atlanten.
– Det känns som att det verkligen är läge för det nästa år, säger Malmrot.

Publicerad:

Förra veckan kom beskedet om att Marcus Melanders stjärna Greenshoe går till avel nästa år. Stallkamraten Gimpanzee ser däremot ut att tävla vidare och i en intervju med Trav 365 öppnar Melander nu dörren för Elitloppet. Under förutsättning att Solvallas sportchef Anders Malmrot kan underlätta långresan över Atlanten, det vill säga.
– Ja, han får jobba på ett direktflyg. Han har lite tid på sig att fixa det. Om det inte blir direktflyg så blir det tufft, säger Marcus Melander till Trav 365.

Tidigare i år hade Anette Lorentzon samma förbehåll gällande ett eventuellt Sverigeäventyr med femårige topphästen Guardian Angel Ås.
– Det jag kan säga är att jag aldrig skulle göra det utan direktflyg. Folk förstår nog inte hur mycket en sådan resa sliter på hästarna, sade Lorentzon .

De står på Malmrots önskelista

De två senaste upplagorna av Elitloppet har körts utan hästar från Nordamerika. Något som Anders Malmrot inte legat sömnlös över.
– Jag tycker inte att det har funnits så många kandidater, men nu är läget annorlunda. Dels är det så bra kvalitet på hästarna där, dels har vi något av en brytpunkt här hemma. Flera av de stora namnen tävlar förmodligen inte vidare. Det är ett generationsskifte på gång och därför känns det verkligen är läge nästa år, säger Malmrot.

Vilka hästar är du intresserad av?
– Både Gimpanzee och Green Manalishi är fantastiska hästar. Guardian Angel Ås är jag imponerad av och Six Pack finns också med på listan, så även Crystal Fashion. Det finns gott om hästar med högst attraktionsvärde.

Marcus Melander vill ha direktflyg till Sverige. Går det att ordna?
– Jag förstår honom och vill jättegärna se ett deltagande från Marcus sida. Det är dock många detaljer att lösa. Först och främst är det väldigt dyrt.

Hur mycket kostar det?
– Väldigt mycket. Vi på Solvalla har inte medel för det. Det handlar om hitta en sponsor och det är något som jag jobbar på. Jag hoppas verkligen att vi kan få till det.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS