Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrot positiv efter Paris: ”Ett riktigt härligt ekipage”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD/LETROT
Anders Malmrot hoppas att Chica de Joudes och tränaren Alain Laurent kommer till Solvalla sista helgen i maj. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD/LETROT

Anders Malmrot har hittat en ny favorit i Frankrike. Efter söndagen är han hoppfull om att få se henne på Solvalla sista helgen i maj.

Publicerad:

Efter två raka tävlingsdagar på Solvalla flög Anders Malmrot till Paris för att följa Prix de France på plats. Då fick han se Davidson du Pont ta revansch på Face Time Bourbon – men för egen del handlade mycket av eftersnacket om en av de diskvalificerade hästarna och hennes tränare Alain Laurent.
–  Jag fick positiva indikationer kring Chica de Joudes när jag pratade med tränaren. Det är ett fantastiskt sto och han lät positivt inställd till Elitloppet. Skulle han vara lite fundersam till att vara med där så finns Harpers lite som ett ess. Han är en riktigt gentleman som pratar väldigt varmt och fint om hästen – ett riktigt härligt ekipage, säger Anders Malmrot.
Chica de Joudes spurtade in som fyra i Prix d’Amérique och tidigare under vintern var hon bland annat tvåa i Prix de Bretagne. 

Ytterligare två ston i Prix de France har fångat Malmrots intresse.
– Delia du Pommereux står högt på min önskelista efter de avslutningarna hon levererar gång på gång. Där har jag inte fått några indikationer än. Sedan har vi Bahia Quesnot som har tuffat till sig en nivå till. Han (Junior Guelpa) är positivt inställd och om jag förstod det rätt så siktar de på att ha henne i riktigt bra form till Cagnes-sur-Mer (Criterium de Vitesse). 

Var har du Bold Eagle?
– Det som sades till mig var att Pilarski gjort en intervju med Equidia där han ska ha sagt att han inte tänker komma. Till mig har det inte sagts något och mer vet jag inte just nu. Jag hoppas givetvis att de ändrar sig. Bold Eagle är en attraktion. 

Har du någon kontakt med Bazire?
– Vi hälsar och pratar lite, men det är för tidigt att närma sig honom. Det funkar inte så med Bazire. Han vet vilka hästar jag är intresserad av.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS