Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Man försvårar för eventuella fuskare"

Foto: TR Bild
Anders Malmrot. Foto: TR Bild

Solvallas sportchef Anders Malmrot välkomnar hårdare restriktioner inför storlopp.
Hur det kommer att se ut i samband med Elitloppet är inte klarlagt ännu.
– Med det här upplägget så försvårar man för eventuella fuskare, säger han.

Publicerad:

Redan i år skärpte Solvalla sin bevakning i samband med Elitloppet. De aktuella hästarna stallades upp på banan i tre stycken stall med kameraövervakning.
– Kamerorna är så pass skarpa att man ser om man gör något med en häst, så kan man säga. Inte top-notch, men tillräckligt, säger han.

"Hur ska det se ut?"

Nu kommer säkerheten att skärpas ytterligare.

– Frågan är just, hur ska det se ut? Logistiken kring det projektet. Helst skulle jag vela ha det på Solvalla men eftersom vi kör tävlingar tre dagar i rad med en mängd övernattningar är tillgången av utrymme ett frågetecken.

Inte i framkant

Tycker du att vi ligger efter ur ett internationellt perspektiv med dessa frågor?

– Jo, vad gäller detention barn som ju finns i Neapel och USA. Den här frågan har ju aktualiserats de senaste åren och tränarna känner mer och mer att de verkligen vill vara säkra på att alla tävlar på lika villkor.

– Samtidigt kräver det en del av alla runt de aktuella hästarna med tidigare avfärd och liknande.

Kriteriet inte aktuellt – i nuläget

Är det aktuellt även för unghästlopp så som Kriteriet? Värderar man det på annat sätt när det handlar om yngre hästar som i så fall tvingas övernatta?

– Den diskussionen vi fört nu har bara rört Elitloppet. Huruvida det ska innefatta Kriteriet också får jag föra en diskussion om, vad som finns på plus- och minussidan. Det lägger jag dock lite åt sidan just nu, prio ett är att lösa det till Elitloppet.

Jubileumspokalen? Där tävlar ni inte lika intensivt.

– Ett enklare procedur där eftersom det är en isolerad tävlingsdag. Slår det väl ut under Elitloppet så är nog det loppet mest aktuellt.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS