Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander om Jimmy William: "Riktigt bra form"

Foto: null
Mattias Melander fick berätta om resan med Elitloppsflyget och läget med Jimmy William inför Fyraåringseliten.

På tisdagsmorgonen anlände Elitloppsflyget till Landvetter. Travrondens reporter Rickard Hansson och fotografen Fredric Gustafsson följde hela händelseförloppet med närmare tre timmar lång direktsändning som du kan se i efterhand här. 

Publicerad:

  [[{"fid":"40358","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Resolve, Jato, Jimmy William, Tech Titan, Non Stick och Mountain of Love. I en jumbojet av typen Boeing 777 anlände de till Landvetter, något försenade, på tisdagsmorgonen strax efter klockan 09. 

Med på planet fanns också en outriderhäst, dennes ryttare, samt ansvariga hästskötare hos Åke Svanstedt och Jimmy Takter.

Janika Häggman från Stall Svanstedt kunde berätta för Travronden att resan gått bra.
– Resan har gått smidigt och det har varit väldigt bra för både hästarna och oss. Hästarna har ätit och druckit jättebra, berättade hon för Rondens utsände reporter Rickard Hansson. 

Mattias Melander, som jobbar åt Jimmy Takter, har hand om Jimmy William som startar i Fyraåringseliten. 
– Han har tagit resan bra faktiskt, bättre än jag trodde för han är lite skraj utav av sig. Han har riktigt bra form och jag tror att han kommer göra ett bra lopp i Fyraåringseliten, sa Melander från flygplatsen.

Travronden var med under hela händelseförloppet under morgonen och du hittar första delen av vår sändning ovan. En ny sändning där Travronden träffar Resolve beräknas börja klockan 13.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.