Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Myrons nya roll: ”Jätteroligt, fantastiskt”

Foto: MATTIAS HOLMGREN, TR BILD
Förra året delade Markus Myron bland annat ut en Elitloppsbiljett till Timokos tränare Richard Westerink, vilket blev helt rätt. I år har Markus en ny roll i Elitloppsorganisationen. Foto: MATTIAS HOLMGREN, TR BILD

Förra året var Markus Myron sportsligt ansvarig för Elitloppet och delade ut de rosa biljetterna. Nu är det marknad och kommunikation som gäller för Markus – nog så viktiga bitar för att få Elitloppshelgen att fortsätta stå stark och helst utvecklas ytterligare.

Publicerad:

Strax efter årsskiftet fick Markus Myron sin nya befattning som marknads- och kommunikationschef på Solvalla samtidigt som Anders Malmrot tog över sportchefstjänsten. Frågan är hur Markus trivs i sin nya roll så här snart ett halvår senare och med Elitloppet i snabbt antågande?
– Det är jätteroligt, fantastiskt. Jag och Anders är både lika och olika. Mentaliteten är ganska lika, men kompetensområdena skiljer sig. Vi jobbar bra som team och ser vägen framåt på likartat sätt. Däremot bidrar vi med olika saker.

Markus Myron beskriver Solvallas relativt nya organisation som väldigt sammanflätad och tight.
– Man måste kunna vara beredd att göra många olika saker, organisationen tillåter inte enbart specifika expertområden. Linda Rosenquist kliver in som projektledare från december ända fram till Elitloppet, men i övrigt måste vi klara oss på det folk som vi är i grunden.

Kan du beskriva lite mera i detalj vilka områden du arbetar mest med?
– Skriva pressmeddelanden är en konkret grej och sedan givetvis att nå ut med budskapet på bästa möjliga sätt. Var och hur ska vi annonsera? Av tradition har det tidigare varit mycket printannonsering, men till i år har vi vänt upp och ner på det gamla och vill vara mer moderna, precis som samhället är i stort. Det innebär mer internet och radio istället. Hur utfallet blir av detta vet vi inte ännu, men det får vi följa upp längre fram.

Med bara en dryg vecka kvar till Elitloppshelgens inledning är det förstås bråda dagar för Myron och gänget på Solvalla.
– Det gäller att finnas tillgänglig för väldigt skiftande frågor och vara lite problemlösare/fixare. Givetvis är det också viktigt att stötta kollegor, exempelvis trodde jag att Anders Malmrot skulle behöva mer hjälp av mig. Men har har verkligen klivit in i den här rollen på ett imponerande sätt och visat ansvar, stor arbetskapacitet och vilja. Om jag skulle vakna upp och Elitloppet var i morgon så skulle det fortfarande bli ett Elitlopp, men allt runt omkring skulle inte vara på plats. Det är många processer som måste slutföras och det kräver långa arbetsdagar. Men det är lika för oss alla och ingen klagar. Det är ju ett väldigt roligt och inspirerande arbete.

Några nyheter vad gäller själva arrangemanget av årets Elitloppshelg?
– Vi gjorde en hel del förändringar till förra årets Elitloppshelg, bland annat vad gäller starttider och inramningen. Dessa förändringar var en frukt av en publikundersökning som gjordes för ett par år sedan och där vi bland annat fick kritik för att uppträdande och underhållning tog för mycket fokus från travsporten. Vi ställde frågor till den tidiga publiken om vad de ville uppleva och drog slutsatser av dessa. Exempelvis pratade många om gemenskap, att umgås och prata trav. Så nu är det inga band som spelar, utan vi visar istället gamla Elitlopp, intressanta dokumentärer och Kanal 75-produktioner. Det här uppskattades i fjol och vi fick mera beröm än kritik.

Markus fortsätter:
– I grund och botten försöker vi göra årets Elitloppshelg så lik förra årets som möjligt. Det finns dock alltid förbättringsområden, detaljer att slipa på, vilket vi också gjort. Några lopp har skiftat plats, men starttiderna är nästan identiska för både lopp och spelformer.

Så, inga nyheter alls?
– Vi har tittat på olika möjligheter att skapa underhållning mellan loppen för de tidiga besökarna, utan att för den skull störa publiken i stort. Nu blir det en frågesport om trav som kommer att gå ut via intern-TV:n och som vi framför allt tror kan intressera folket på utomhusraderna. Det blir inga priser och så, utan mera ett roligt sätt att tävla lite med sin bänkgranne.

En annan nyhet är satsningen på företagsfredagen i kongressen.
– Det blir en prisvärd lösning för företagen att träffas, äta god mat och ha after work. Vi hoppas förstås att det kan kan ge lite ringar på vattnet.

Slutligen, vad tror du om årets Elitloppsfält?
– Visst hade det varit fantastiskt att få med både ettan, tvåan och trean från Prix d'Amérique, men jag tror att det även utan Readly Express blir ett väldigt slagkraftig startfält.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS