Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nahar en av två nya hästar till Elitloppet

Foto: MIA TÖRNBERG
Nahar vann Elitloppet 2013. Nu får han chansen att vinna loppet även i år då han under tisdagen blev inbjuden till Elitloppet. Foto: MIA TÖRNBERG

Idag blev två ytterligare hästar inbjudna till Elitloppet. En av dessa är 2013 års vinnare av Elitloppet, Nahar.

Publicerad:

Nahar vann i lördags guldbjörken i Umeå på 1.11,6a/1.640 meter.
– Jag är jätteglad över att bli inbjuden och jag känner att jag kan vinna loppet om han har en bra dag, säger Robert Bergh i ett pressmeddelande från Solvalla.
Den andre att bjudas in är Voltigeur de Myrt som slutade tvåa i Prix d'Amérique i vintras. Hästen har nu två raka tredjepris på nordisk mark, först i Olympiatravet på Åby och så i söndags i Copenhagen Cup på Charlottenlund.
Efter loppet i Danmark sa Voltigeur de Myrts kusk Gabriele Gelormini till Travronden att han gärna kommer till Solvalla och Elitloppet med Voltigeur de Myrt.
– Hoppas bara vi kan ha lite tur med spårlottningen för vi har haft dåliga spår på sistone och då får hästen tuffa lopp, sade Gelormini.
– Redan när Voltigeur de Myrt blev sensationell tvåa i Prix d´Amérique hade vi förhoppningar om att han skulle kunna bli en häst för Elitloppet, säger Solvallas Sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande från Solvalla.
Det innebär att följade tio hästar har tackat ja till den inbjudan de fått till Elitloppet:
Timoko (Frankrike), Maven (USA), On Track Piraten (Sverige), Digital Ink (Sverige), Wind Of The North (USA), B.B.S Sugarlight (Norge), Aladin d'Ecajeul (Frankrike), Support Justice (Norge), Voltigeur de Myrt (Frankrike) och Nahar (Sverige).
Inbjuden är även Nuncio (Sverige).
Elitloppet avgörs på Solvalla den 31 maj.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.