Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norrman med finsk sisu

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är Chief Orlando.

Publicerad:

Sjuårige Chief Orlando föddes i Norge och tränades till en början av Frode Hamre. Som femåring flyttade han till finländaren Tapio Mäki-Tulokas och vann fem av sju starter den säsongen, däribland en silverdivisionsfinal på Solvalla i november.

I fjol var Chief Orlando trea i såväl Seinäjoki Race som Finlandia-Ajo och var sedan tvåa i ett försök i Sweden Cup. I finalen travade Chief Orlando mestadels utvändigt om ledande Cyber Lane och kopplade också grepp om denne till slut. Åt Queer Fishs vassa avslutning fanns dock inget att göra – Chief Orlando förlorade med minsta möjliga marginal.

Hästen tränas numera av Pia Huusari. Den 12 mars årsdebuterade han för sin nya tränare och slutade tvåa efter galopp. Därefter var han sexa i ett uttagningslopp till Paralympiatravet innan han hade stor uppvisning på Solvalla i The Onions lopp tillsammans med Rikard N Skoglund.

Där var det vild körning mot Evaluate om tätpositionen. Duon travade första 500 meterna efter 1.06,9. Den tuffa öppningen bekom dock inte Chief Orlando alls – han rann undan över upploppet i imponerande stil på tiden 1.09,8 över 1640 meter. För den fina prestationen fick hästen en inbjudan till Elitloppet.

FAKTA

Namn: Chief Orlando.
Ålder: 7.
Kön: Hingst.

Far: Orlando Vici.
Mor: Muito Bonita.
Morfar: Felix Santana.

Resultat: 64: 18-16-9.
Intjänat: 3 251 205 kr.
Rekord: 1.09,8ak.
Segrar i urval: Silverdivisionens final 2018, The Onions lopp 2020.

Ägare: Kari Ala-Röyskö och Esa Himanen.
Uppfödare: Jim B Kartevoll och Svein Grödem.
Tränare: Pia Huusari.
Skötare: Pia Huusari.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.