Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norske derbyvinnaren tillbaka i Elitloppet

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är Cokstile som är med för andra gången.

Publicerad:

Cokstile tillhör den gyllene kullen från Norge och var med i Elitloppet redan 2018. Då tränades han av Jan Kristian Waaler, men det blev ingen finalplats. Cokstile vann norska derbyt mot Chief Orlando, Looking Superb, Shocking Superman och Ferrari B.R. bland andra. 

Lars Anvar Kolle körde resolut för att behålla ledningen mot Ferrari B.R. som galopperade i spetsstriden. Den tuffa inledningen såg ut att fälla Cokstile över upploppet när Shocking Superman till synes kopplade greppet. Men då kontrade Cokstile och visade prov på oerhörd vinnarskalle. Hösten 2018 underpresterade hästen på grund av problem med lungorna. 

I fjol inledde Cokstile året starkt och bjöds in till Olympiatravet där han slutade femma. Han såldes i början av sommaren till italienska ägare och bytte samtidigt tränare. Efter start i Årjäng flyttades Cokstile ner till Italien och inledde starkt i nya hemlandet. Seger i Gran Premio delle Nazioni följdes upp med triumf i Kommunloppet i Montegiorgio. Han står numera uppstallad hos Christoffer Eriksson och har gjort två starter på svensk mark i vår. Efter andraplats bakom Chief Orlando tog Cokstile hem Algot Scotts Minne via en urstark prestation från dödens.

FAKTA

Namn: Cokstile.
Ålder: 7.
Kön: Hingst.

Far: Quite Easy U.S.
Mor: Joystile.
Morfar: Coktail Jet.

Resultat: 46: 19-8-7.
Intjänat: 4.919.358 kr.
Rekord: 1.09,6ak.
Meriter i urval: Norskt Travderby 2017, DNT:s Höstfinale 2017, Gran Premio delle Nazioni 2019, Algot Scotts Minne 2020.

Ägare: Santese SRL.
Uppfödare: Per Erik Hagen.
Tränare: Rocco Spagnulo.
Skötare: Francesco Piccirillo.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.