Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Nuncio är min son"

Det var känslomässigt för "Tarzan" när Nuncio hyllades på Solvalla under elitloppssöndagen.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Nuncio tackades av på Solvalla under elitloppssöndagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

42 segrar på 63 starter och 28.660.230 kronor in på kontot. Nuncios karriär var fantastisk och under elitloppssöndagen hyllades Catarina Lundströms och Stefan Melanders hingst på Solvalla.
– Det här känns helt otroligt. Det är fantastiskt mäktigt och jag tycker att han har gjort sig förtjänt av detta med tanke på hur duktig han varit. Hästen verkar nöjd. Han var lite orolig innan. Det är otroligt vilka år vi haft med honom och han har betytt allt för oss, säger en rörd Catarina Lundström.

I vintras flyttade Nuncio från gården utanför Enköping för att bli avelshingst på Menhammar.
– Det känns konstigt att inte ha honom hos sig varje dag, men han har det fantastiskt bra där han är nu, säger Catarina Lundström.

Hyllningen blev även känslomässig för hästens tränare och ägare Stefan Melander.
– Det passar bra att gå med honom på mållinjen för han visste alltid var den var någonstans. Han är precis som vanligt och hejar på mig när vi ses. Det är fantastiska känslor när man ser den här hästen. Jag är så otroligt imponerad över hur han ser ut exteriört. Det gör mig lycklig.

Nuncio inledde sin karriär hos Jim Oscarsson i USA innan han flyttades till Jimmy Takter. Senare gick flytten över Atlanten till Sverige och Enköping.
– Jag köpte honom nästan för inga pengar alls. Han fick vara hos Jim Oscarsson innan han fick åka hit till Sverige. Jim Oscarsson som tränade honom i början sa att han var grym och han var fantastiskt bra som tvååring. Både Jim Oscarsson och Jimmy Takter som tränade honom i USA gjorde riktigt bra jobb med honom, säger Stefan Melander.

Stefan Melander berättar vidare om det tuffa avskedet när Nuncio flyttade till Menhammar.
– Hans box passerar jag varje dag och då tänker jag på honom. Likadant med hagen. Det låter kanske tokigt att säga, men så är det. Jag brukar inte ha tårar i ögonen, men den första tiden och precis när han skulle åka kändes det väldigt tungt. Det gjorde det. Jag är jätteglad att han får vara på Menhammar och vara avelshingst där. Det var nästan klart att han skulle åka till USA, men Nuncio är min son och jag är jätteglad att han är kvar här hemma. Jag längtar verkligen till att barnen efter honom kommer.

Nuncio promenerade fram och tillbaka på Solvalla tillsammans med Catarina Lundström och hälsade på publiken.
– Han är helt cool den här hästen. Han är precis som vanligt nu också. Det hade varit kul att ta ut honom och köra en repa, men det hade förmodligen blivit full galopp, säger Stefan Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.