Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio vann från spets - den stora duellen blir av

Foto: null
Nuncio tog hand om spets och vann sedan ganska bekvämt.

Örjan Kihlström fick bestämma i ledningen i det andra Elitloppsförsöket och vann ganska lätt för Örjan Kihlström.
– Nog tur att vi inte behövde köra snabbare än så här, säger Kihlström.

Publicerad:

Titelförsvararen Nuncio var alltså snabb ut från sitt fjärdespår i andra försöket för Örjan Kihlström. På utsidan hamnade Björn Goop med forna Elitloppsvinnaren Timoko, men blev frälst av Johan Untersteiner bakom Propulsion varvet från mål. Första 500 gick på i sammanhanget långsamma 1.11,8 och det inledande varvet efter 1.11,1.
– Det var inga riktiga startkanoner med i det här försöket och Nuncio är ganska snabb ut. Så det gick bra att ta sig till spets, kommenterade Örjan, som utmanades till slut av Daniel Redén-tränade Propulsion.
Men det blev aldrig riktigt spännande, utan Nuncio segrade säkert på 1.10,1a/1.609 meter.
– Det kändes jätteskönt att vi fick vinna försöket med tanke på att det strulat lite för Nuncio på sistone. Nu visade han i alla fall någorlunda form och med tanke på vad vi fick se i första Elitloppsförsöket var det nog tur att vi inte behövde köra snabbare än så här, fortsatte Örjan, som i alla fall ska prova att utmana Bold Eagle i finalen.
Även om han ansåg att det skulle bli svårt.
– Bold Eagle är ett fenomen, så är det. Men vi måste i alla fall prova och bjuda publiken på en fin final. Propulsion gjorde ju också han en stark insats i försöket.

Nuncio uppfödare Russel C Williams från Pennsylvania var på plats i vinnarcirkeln och hyllade både hästen och evenemanget.
– Att få komma hit till Solvallas vinnarcirkel under den här helgen är det bästa jag varit med om. Alla kring hetsen är nervösa inför loppen, men aldrig hästen själv. Han sov när jag var bort och hälsade på honom i stallet tidigare under dagen.
Trea slutade franske tioåringen Timoko som dock hade en hård kamp om den platsen mot en smygkörd In Vain Sund (fyra, också finalklar). Elian Web såg ut att sitta fast med krafter kvar mellan hästar. Däremot var Up And Quick avhängd från ledarryggen. För Twister Bi och Dante Boko blev det för tufft i spåren.

Erik Adielsson om fjärdeplacerade In Vain Sund:
– Jag är jättenöjd med hästen. Jag säger inte att vi vinner med fritt i tid, men så mycket kan jag säga att vi nog var de enda som hade två snören kvar att rycka. Det blir spännande i finalen, säger Adielsson.

Adrian Kolgjini om Dante Boko:
– Det blev ett jäkla skitlopp. Får jag dödens kan konkurrenterna kamma sig. Jag vinner hur lätt som helst med bättre spår. Öppningen första 500 halvvarvet var långsam, det är ju som Jägersros nollopp nästan.... Jag gjorde fel som inte laddade från start, det var synd. Det kändes som vilket lopp som helst att köra.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.