Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Okänd” jänkare inbjuden?

Foto: LISA PHOTO
Utvändiga Melady's Monet och John Campbell vid segern på Meadowlands i fredags. Foto: LISA PHOTO

Solvalladuon Markus Myron och Klaus Koch åkte över Atlanten för att dela ut en Elitloppsbiljett och hittade den i Sverige okände sexårige valacken Melady's Monet.

Publicerad:

Efter en imponerande spurtseger på 1.10,0a/1.609 meter på Meadowlands milebana fick, enligt Harnessracingupdate.com, kretsen kring hästen med tränare Keven McDermott i spetsen inbjudan till Elitloppet.
Melady's Monet kördes av John D Campbell och det lär ha spelat stor betydelse för inbjudan. Campbell vann ju Elitloppet 1988 med Mack Lobell och är alltjämt väldigt populär i Sverige.
Melady's Monet (e. Revenue – Keystone Smothers) var igång redan som tvååring, men har verkligen smygit under radarn hela karriären. Han har tjänat över 400.000 dollar, men den största prischecken kom i ett snabblopp med 23.000 dollar i förstapris. Totalt har han gjort 92 starter, varav han tagit 26 segrar och totalt varit 56 gånger på pallen. I år har hästen fyra segrar på sex starter. Hästens rekord, 1.09,6 sattes vid seger på Meadowlands i november ifjol.
Solvalla har ännu inte gått ut officiellt med att de delat ut inbjudan till Melady's Monet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS