Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion tvåa: "Hästen gjorde det femstjärnigt"

Vilket år, för Daniel Redén.
Fyra hästar till start i Frankrikes största lopp, Prix d’Amerique.
Tre hästar till start i Sveriges största lopp, Elitloppet.
Båda gångerna visade sig Propulsion bäst – fjärdeplatsen i Prix d’Amerique förbättrades till en andraplats i Elitloppet.
– Det här känns som en seger, säger Daniel Redén.

Publicerad:
Foto: Magnus Östh
Foto: Magnus Östh

Daniel Redén och Stall Zet har haft ett fantastiskt 2017 så här långt. Man deltog med fyra hästar i Prix d’Amerique med ett fjärdepris som bästa resultat. I Elitloppet hade man med en trio – och Propulsion visade sig än en gång vara i bländande skick. Efter en andraplats i försöket, fick man fint utgångsläge i finalen. Väl i finalen fick man allting man kunde be om – ryggen på den store favoriten, Bold Eagle.
– Jag hade väldigt bra känsla 400 kvar, för då tror man att Bold Eagle ska kunna dra fram oss på bra sätt. Nu blev det däremot som det blev, ryggen var inte så bra som man trodde och det blev vida spår. Han flyger lågt hela upploppet ner och gör det femstjärnigt, berättar körande Johan Untersteiner.

Andraplatsen i Elitloppet och stämningen runtomkring, var någonting alldeles extra för Halmstadsonen, som nu ändå får anses vara rutinerad i gemet.
– Den här dagen kommer jag inte glömma. Det är bara tacka Daniel och hästens skötare, de hade satt Propulsion i otroligt bra skick.

Propulsions andraplats gjorde att Daniel Redén kunde andas ut, efter en annars ganska seg helg, rent resultatmässigt.
– Helgen var upp och ner. Det var stolpe ut under lördagen och stolpe in under söndagen. Propulsions andraplats känns som en seger och då är också helgen räddad. Att slå hästar som Bold Eagle och Nuncio, på speed, det är otroligt läckert, säger Redén.
Daniel Redén har hela tiden talat gott om Propulsion, men efter Finlandia Ajo, i början av maj, tvivlade han en aning.
– Inför året var jag helt hundra på att han skulle vara jäkligt bra, men sedan fick man nackslaget i Finland. Vi hittade dessutom inget fel, så lite orolig var man. Därför är det än skönare med detta.
Andraplatsen var värd 1.200.000 kronor. 

För Delicious U.S. slutade det roliga redan i försöket, då hon stumnade efter ett lopp i ledningen.
– Det är inte mycket att säga om. Hon hade inte mer än ett lopp i kroppen efter de bekymmer hon fick med magen efter Halmstadstarten. Vi har fått jobba som tusan på sistone med det hela för att få det bra, men när hon presterar så som hon gör i försöket, börjar man undra om man tog rätt beslut att starta. När man däremot ser att hästen mår super efteråt och man hör hur nöjd Örjan var, så känns det bra. Hästen har aldrig gått sig trött, så det här kanske var bra. Om tre veckor, då ska det här kunna bli bra. Hon var strong i dag, jag är inte besviken på något sätt.

Tredjehästen, In Vain Sund, gick vidare till final efter en fjärdeplats. Med krafter kvar i mål var Erik Adielsson väldigt taggad för att köra final.
– Väl i finalen blev det däremot inget lopp för vår del, det var omöjligt att ta någonting. Jag är jättenöjd med hästen som sådan, han var fräsch och fin, men i sådana här lopp måste man ha lite tur under vägen också. Det hade vi inte från spår sju den här gången, berättade Adielsson om hästen som slutade först utanför prispengar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS