Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Elitloppet i fara"

Foto: Foto: Maria Holmén
Foto: Foto: Maria Holmén

VERMO. Propulsion startade som storfavorit i Finlandia Ajo.
I loppet agerade hästen en aning segt – och slutade tvåa.
Efteråt var det en bekymrad tränare som möttes på stallbacken.
– Hästen var sig inte lik, säger Daniel Redén.

Publicerad:

I skuggan av D.D.'s Hitmans prestation i Finlandia Ajo slutade Daniel Redéns stjärna Propulsion (e. Muscle Hill) tvåa, men varken Örjan Kihlström eller Daniel Redén var helt nöjda efteråt.
– Hästen gjorde det väl helt okej, men nog kan han bättre. Det märktes redan 600 kvar att det kanske inte var helt på topp, för då hade han svårt att hänga på de övriga. Hästen kändes fin i travet, så det kan jag inte anmärka på. Som sagt, hästen slutade tvåa och var okej, utan att vara som bäst, sade Kihlström.

"Gick inte att känna igen"
Tränare Daniel Redén var inte fullt lika diplomatisk i sitt betyg.
– Hästen gick inte att känna igen i dag. Han var visserligen pigg och glad i boxen, åt som han skulle och så vidare. Däremot i värmningen var han loj, inte alls som på Umåker senast. Jag försökte väcka upp honom i lite snabbare farter, men fick inget direkt svar, säger Redén och fortsätter.
– Jag märkte redan 900 kvar, då Örjan var tvungen att vara på honom, att det inte stod rätt till. Hästen brukar vara väldigt taggad i loppen. Nu slutar han tvåa, men vi åkte hit för att vinna. Att han dessutom är tvåa på det sättet som han är tvåa, är bekymmersamt. Hade han gått med full fart över mål, hade det varit en annan sak.

"Då är Elitloppet i fara"
Även efter loppet visade Propulsion tecken på att allting inte stod rätt till.
– Han hostade efteråt, vilket tyder på att han är sjuk. Det som däremot gör att jag börjar grubbla, är att hästen hade väldigt låg puls. Jag börjar undra om det inte är så att han är så pass klok, att han lade märke till att han inte var på topp i dag, och att han därför inte tog ut sig. Jag hoppas att det är så.
Nu blir det att kolla upp hästen i de närmaste dagarna och någon Elitlopp är inte något Daniel Redén har i tankarna.
– Vi får se, allting beror på hur hästen mår. Om han är sjuk, att han exempelvis står med feber i morgon, då är Elitloppet i fara. Jag vill att förberedelserna ska vara så bra som möjligt, och det blir svårt när hästen är sjuk, säger Redén och avslutar.
– Samtidigt vill jag säga att vinnaren var riktigt bra. Insatsen D.D.'s Hitman gör är stark, men jag är som sagt inte helt nöjd med min häst.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.