Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redéns kommande superstjärna?

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är fjolårets vinnare av Fyraåringseliten, Missle Hill.

Publicerad:

Missle Hill köptes på Lexington-auktionen av Daniel Redén och kom till dennes träning som treåring hösten 2018. Hästen hann i Tony Alagnas träning ta tre segrar på 28 starter och slutade femma i finalen av Canadian Trotting Classic innan han flögs över till Sverige.

Missle Hill debuterade för Daniel Redén under Vermos stordag i början på maj förra året. Han slutade tvåa i Glen Kosmos Memorial bakom Graceful Swamp. Därefter startade han från innerspår i Fyraåringseliten under elitloppssöndagen. Hästen höll enkelt upp ledningen i första sväng innan Örjan Kihlström släppte över tätpositionen till Evaluate och Stefan Melander som försökte dra undan i sista sväng. Missle Hill och Kihlström var de enda som hakade på ledaren och segergreppet kopplades cirka femtio meter före mål.

Triumfen var inte bara hästens första i regi Daniel Redén, det var även Örjan Kihlströms 1006:e rikstotoseger och därmed tangerade han Stig H Johanssons rekord. Missle Hill placerade sig topp tre i samtliga starter i fjol. I år har han vunnit Prins Carl Philips Jubileumspokal och var sedan överlägsen i ett sprinterlopp i Rättvik och fick därmed en plats i Elitloppet.

FAKTA

Namn: Missle Hill
Ålder: 5
Kön: Hingst

Far: Muscle Hill
Mor: India Hall
Morfar: Garland Lobell

Resultat: 37 st: 8-4-6
Intjänat: 2 417 758 kr
Rekord: 1.09,2ak
Meriter i urval: Prins Carl Philips Jubileumspokal 2020, Fyraåringseliten 2019

Ägare: Stall Zet
Uppfödare: Silver Linden Farms
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.