Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordpublik följde TV4-sändningen

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Tv-sändningen av Elitloppsfinalen lockade rekordsiffror precis som V75-omgången samma dag. Men rekordet för totalomsättning från 2018 står sig.

Publicerad:

838 000 såg finalsändningen av Elitloppet på TV4. Genomsnittstittandet på finalsändningen var 527 000 vilket var en ökning med 53 procent jämfört med fjolåret, enligt ett pressmeddelande från ATG. 44 000 såg finalen via ATG Live på atg.se eller hos Com Hem. 

På spelfronten blev det rekordsiffror under söndagen då V75-omgången omsatte 96 584 723 miljoner. Vad gäller helheten nådde spelet inte upp till 2018 års rekordsiffra 410,1 miljoner. Årets totalomsättning blev 397,9 miljoner. Noterbart är att det kördes fyra lopp mindre i år jämför med 2018. Rekordhelgen var dessutom kryddad med en V75-jackpot på lördagen. 

– Som alla andra så saknade vi verkligen publikfesten på Solvalla. Men vi gläds över att den klassiska elitloppshelgen gick att genomföra på ett bra sätt och att spel på hästar just nu är hetare än någonsin, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG i pressmeddelandet.

Totalt följde drygt 150 000 tittare helgens tävlingar på atg.se eller via Com Hem.

– Sammantaget och efter rådande omständigheter så är vi mycket nöjda med årets Elitloppshelg. Men till nästa år hoppas vi innerligt att Solvalla, alla aktiva och Solvallapubliken åter får den stora folkfest den här helgen förtjänar att vara, säger Katarina Widman.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.