Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revanschläge för den eviga tvåan

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är en häst som var med även i fjol, Sorbet.

Publicerad:

Sorbet var trea i Europaderbyt 2015 bakom Bold Eagle och Billie de Montfort, sedan fick han femåringssäsongen förstörd på grund av en skada i ett ligament. Som sexåring var Sorbet åter redo att tävla och efter en tredjeplats i Algot Scotts Minne gick han ut i Harper Hanovers lopp.  Med varvet kvar försökte Sorbet följa med i attackerna när tåget gick, men mitt på upploppet hade han fortfarande inte fritt spurtutrymme. När väl luckan kom speedade han ned Linus Boy och tog andraplatsen bakom Sauveur som vann på världsrekordtiden 1.12,0.

Året efter var Sorbet tillbaka på Solvalla sista helgen i maj, den gången var uppgiften Sweden Cup. Försöket spurtade han hem och i finalen fick han strålande smygresa i andra utvändigt, men lyckades inte besegra ledande Arazi Boko i spurten och fick nöja sig med andraplatsen. I augusti blev det ånyo ett andrapris, den gången i Sundsvall Open Trot bakom Milligan's School.

I fjol vann Sorbet Prins Daniels lopp på Gävletravet veckan innan Elitloppet och fick därmed en inbjudan till Solvalla. Där lottades han dock till åttondespår bakom bilen och trots en stark avslutning på den regntunga banan räckte det inte till final. Tidigare i maj vann Sorbet ena upplagan av Meadow Roads lopp och fick därmed en plats i årets upplaga – läge för revansch om bra lottning?

FAKTA

Namn: Sorbet.
Ålder: 9.
Kön: Hingst.

Far: Super Photo Kosmos.
Mor: Altar Bound.
Morfar: Supergill.

Resultat: 58: 17-15-6.
Intjänat: 6.621.026 kr.
Rekord: 1.09,8ak
Meriter i urval: Prins Daniels lopp 2019 (1:a), Sweden Cup 2018 (2:a), Harper Hanovers lopp 2017 (2:a), Europaderbyt 2015 (3:a).

Ägare: Stall Zet.
Uppfödare: Veterinär D Söderberg.
Tränare: Daniel Redén.
Skötare: Ellinor Wennebring.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS