Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket efter Elitloppet

Propulsion hade "inte sin bästa dag" och Looking Superb tog till galopp. Men Ulf Ohlsson var mer än nöjd med Makethemarks prestation. Så ser de svenska stjärnkuskarna på elitloppsfinalen.

Publicerad:

Fredrik B Larsson fick med sig en femteplats, värd 175 000 kronor, med sin Milliondollarrhyme.
– Jag tog av framskorna och han blev lite rullig in i första sväng så jag fick ta upp honom, men det spelade egentligen ingen roll för vi hade hamnat bland de sista ändå.
– Han gick ett riktigt bra upplopp och kom undan med hedern i behåll. Det var underbart att få vara med i Elitloppet igen. En overklig känsla och kick, man är full av adrenalin.

– Utifrån vad jag såg så i min värld var det ”fin” passgång på Dijon, jag uppfattade inte sekvensen med Verbeecks styrning så den kan jag inte uttala mig om.

Looking Superb galopperade i sista sväng med till synes mycket gott om krafter kvar och Åke Svanstedt dolde inte sin besvikelse efter loppet.
– Det här kommer jag att gräma mig länge över. Redan när jag kom ned på innerspår kände jag: ”Dra åt helvete, varför hamnade jag här för?”. Han stenpullade sedan och jag har ont i armarna än. Det loppet hade jag gärna velat köra om och det känns som att jag hade kunnat köra sista varvet i tredjespår och tampats om segern. Han var mycket bättre i det andra heatet.

Kenneth Haugstad om Heavy Sound:
– Hästen hade inte sin bästa dag, det är bara att konstatera. Det är klart att han fick ganska tuff löpning, men det har han fått tidigare och löst galant, så det var jag egentligen inte så rädd för. Det rätta trycket saknades, för hade det varit den rätte Heavy Sound så hade han slutat tvåa så som försöket blev kört, säger Kenneth Haugstad.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS