Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seismic Wave inbjuden till Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Timo Nurmos-tränade Seismic Wave är klar för Elitloppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I eftermiddag blev ytterligare en häst klar för årets elitlopp – Timo Nurmos-tränade Seismic Wave.
– Jag blev väldigt imponerad av en häst förra onsdagen på Solvalla och det var Seismic Wave, berättar Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Publicerad:

Det var i Solvalla-TV som den elfte elitloppshästen presenterades.

– Jag tycker att han hör hemma där och vi har siktat dit hela vintern, kommenterade Timo Nurmos.

Anders Malmrot fyllde på:

– Seismic Wave har varit en sådan häst som hela tiden funnits på listan och han vann på ett bra sätt i Örebro. Jag ville ändå ha ett kvitto på hur han räcker mot högsta eliten och nu gjorde han ett sjuhelsikes lopp förra onsdagen på Solvalla som tvåa. Jag klockade om flera gånger och det var som sagt ett otroligt lopp han svarade för och efter den insatsen var det inget snack om saken, utan han ska vara med i årets elitlopp.

–  Han är också osynad mot de allra bästa och jag har även stämt av med Nurmos efter senaste loppet och allt verkar bara bra.

Malmrot berättade vidare att han nu fått definitivt nej från såväl kretsen kring Délia du Pommereux som Dorgos de Guez. Ytterligare två elitloppshästar kommer att presenteras klockan 12.00 i morgon.

Det blir Claes Sjöström som kör Seismic Wave i Elitloppet och han gör därmed debut i dessa sammanhang.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.