Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

SM-vinnaren har sparat krutet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är Milliondollarrhyme som gör sitt andra raka framträdande.

Publicerad:

Milliondollarrhyme var med i Elitloppet i fjol och tog sig vidare till final där han slutade femma efter att ha hamnat långt bak inledningsvis. I Jubileumspokalen satt han perfekt i andraspår och såg på upploppet länge ut att bli vinnare, men i de sista stegen blev han avslagen av Who's Who som tassat med i ryggen. 

Två månader senare fick Fredrik B Larssons adept sin stora revansch då han speedade ner samtliga i Svenskt Mästerskap. Dessförinnan hade han även hunnit med att vinna en silverdivisionsfinal på Solvalla. 

Han tjänade över två miljoner kronor under fjolåret och sprang rekordet 1.09,2ak som tvåa i Meadow Roads lopp. I årsdebuten svarade han för en bra långspurt, men fick nöja sig med en tredjeplats i en delfinal till Paralympiatravet bakom Elian Web och Sorbet. Han fick wild card till finalen, men svek som favorit. Orsaken var att han druckit dåligt och hade problem att kissa. 

I årets upplaga av Meadow Roads lopp fick han aldrig chansen att utnyttja sin speed utan satt fast i rygg på ledaren med sparade krafter.

FAKTA

Namn: Milliondollarrhyme.
Ålder: 6.
Kön: Valack.

Far: Ready Cash.
Mor: Nursery Rhyme.
Morfar: Credit Winner.

Resultat: 36: 10-4-5.
Intjänat: 3.098.500 kr
Rekord: 1.09,2ak.
Meriter i urval: Svenskt Mästerskap 2019 (1:a), Jubileumspokalen 2019 (2:a).

Ägare: MDR Trotting (Fredrik B Larsson).
Uppfödare: Olivias Son.
Tränare: Fredrik B Larsson.
Skötare: Arthur Leportier.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS