Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snabbast förra året – vinner i år istället?

Foto: HANOLD/ALN
Klöver All Over var snabbast under Elitloppshelgen förra året. Foto: HANOLD/ALN

Hon var snabbast under hela Elitloppshelgen förra året – Timoko och Bold Eagle var chanslösa. Räcker det till seger i år?

Publicerad:

Bold Eagle travade 1.08,4a/1609 meter vid sin försöksseger förra året. De flesta är nog ense om att det är bland det värsta en travhäst någonsin presterat. Men det var ändå ingenting. Klöver All Over vann sitt ”lopp” på 1.05,7a! Tyvärr var det försöket i Travrondens Speedrace – inte finalen.
– Redan när jag körde upp bakom vingen i finalen kände jag att hästen hade förbrukat sina krafter. Han lade alldeles för mycket i försöksloppet, berättar Rebecca Dahlén, som i alla fall kan trösta sig med att ha kört snabbast av alla under Elitloppshelgen 2017.

Men man vill ju vinna också. Det gjorde Rebecca i Speed Race-försöket. Men i finalen fick hon spår 2 och lyckades inte komma förbi innerspårets Like Lightning, som vann finalen på 1.08,2a. Så hon slutade sist i finalen (trea).
– Klöver All Over har fått lite annan träning, blivit starkare av att gå i backen. Så jag hoppas att han ska klara två heat bättre i år samtidigt som det gäller att ta det lite lugnare i försöket.

Vad säger du om motståndet?
– Han är verkligen i ordning, men Harry Haythrow i en eventuell final kan bli tuff. Men bakom honom känner jag mig inte slagen.

Rebecca har verkligen haft ett bra år så här långt. Hon ståtar med 11 segrar på 60 starter som kusk/jockey och har dessutom fem vinster på 20 starter då det gäller stallets egna hästar.
– Det är svårt att klaga över de siffrorna, medger Rebecca, som under veckan laddat upp på Mallorca!
– Om det är varmare i Sverige? Det vet jag inte riktigt, man är som en kräfta. Jag kommer tillbaka till Sverige på torsdag och lär behöva träna lite häst också...

Hur var det att köra lopp under Elitloppshelgen förra året?
– Jag hade tävlat i ponnytrav tidigare under Elitloppshelgen, men det här var något annat. Man hörde publiken under hela loppet, det var väldigt häftigt.

Häftigt kan det bli i år också. Speciellt eftersom Emelie Mattsson-tränade Klöver All Over verkar ha ruskig form. Senast vann hästen i Eskilstuna på 1.10,9a/1609 meter.
– Det kändes som att han kunde springa hur snabbt som helst bakom bilen. Travet flöt riktigt bra och han kommer att kunna gå barfota även nu till helgen, berättar Rebecca, som även kör Minnestads El Paso i söndagens andra lopp. Från spår åtta bakom bilen...
– Jag slängde telefonen i backen när jag såg spåret, hopplöst under den här helgen. Men jag har beställt 1.08,5 första varvet och då inbillar jag mig att vi kan hålla farten på ett bra sätt.

Rebecca kommer alltså att köra minst två lopp (tre med finalen i Speed Race) under självaste Elitloppshelgen.
– Det är inte många som får göra det, så det gäller att ta till vara på chansen. Det var som sagt ännu häftigare att köra under den här helgen än jag kunde ana.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.